Πολιτική

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ψήφου των αποδήμων

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ψεύδεται ακόμα και για ένα θέμα για το οποίο τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ

Για ψέματα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, η οποία απαντά στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την ψήφο των αποδήμων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ψεύδεται ακόμα και για ένα θέμα για το οποίο τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ, τονίζοντας πως υπό το φόβο της πολιτικής απομόνωσης, αναγκάστηκε να κάνει μια ακόμη πιρουέτα.

Η ανακοίνωση-απάντηση της ΝΔ:

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Τάσου Γαϊτάνη σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ψεύδεται ακόμα και για ένα θέμα για το οποίο τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Ισχυρίζεται με θράσος ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια προχώρησε στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου» για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού όταν η ΝΔ από το 2009 είχε φέρει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο στη βουλή που δυστυχώς συγκέντρωσε μόνο 159 θετικές ψήφους και το οποίο ο ΣΥΝ (ο πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ) είχε καταψηφίσει. Το ίδιο σχέδιο νόμου επαναφέρει η ΝΔ απο το 2016 (η τελευταία φορά ήταν τον Φεβρουάριο του 2019) και είναι η βάση για τη σημερινή συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έφερε ποτέ προς συζήτηση στη Βουλή. Σήμερα υπό το φόβο της πολιτικής απομόνωσης, αναγκάστηκε να κάνει μια ακόμη πιρουέτα. Καλοδεχούμενη. Αλλά δεν χρειάζεται να προσπαθεί να την καλύψει αραδιάζοντας σειρά από ψέματα».

Νωρίτερα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας κατηγορούσε τη ΝΔ για θράσος και λαϊκισμό στη θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μιας και η ΝΔ συνεχίζει να κινείται με περίσσειο θράσος και λαϊκισμό στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, οφείλουμε να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά το εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια προχώρησε στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου που καταγράφει με πληρότητα τη σχετική διεθνή εμπειρία, αντιμετωπίζει ζητήματα συνταγματικής τάξης και επιλύει όλα τα πολιτικά και διοικητικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. από τη μεριά της, το μόνο που έχει να αντιπαραβάλλει πέρα από διαρροές και αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών της, είναι η χθεσινή επιστολή του υπουργού Εσωτερικών που φιλοδοξεί να «λύσει» το σύνθετο και πολυεπίπεδο αυτό ζήτημα μέσα σε τέσσερις, πρόχειρα διατυπωμένες, παραγράφους. Οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...