ΗΠΑ

Πυρ ομαδόν κατά Τραμπ: «Ενεργεί καθ' υπόδειξη Πούτιν, Ερντογάν, μας ντροπιάζει»


«Βράζουν «φίλοι» κι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ με τη νέα «ήττα» που δέχτηκε ο εγωισμός των Αμερικανών, σε ό,τι αφορά στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή μετά τα γεγονότα της Συρίας κι αφήνει τις ΗΠΑ σε ρόλο κομπάρσου.

Οξεία επίθεση εναντίον του Αμερικανού προέδρου, για την τραγική πολιτική του στη Συρία και την προδοσία των Κούρδων της Συρίας, εξαπέλυσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ο γερουσιαστής αναρωτήθηκε: Το μόνο ζήτημα που παραμένει είναι εάν ο Πρόεδρος Τραμπ ενεργεί απευθείας υπό τις εντολές των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας ή αν είναι συνειδητά τυφλός στις αποτυχίες του.

«Το μόνο ζήτημα που παραμένει είναι εάν ο Πρόεδρος Τραμπ ενεργεί απευθείας υπό τις εντολές των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας ή αν είναι συνειδητά τυφλός στις αποτυχίες του. Η σημερινή (χθεσινή) συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Τραμπ, που στέκεται πάνω από τα τρεμάμενα συντρίμμια της πολιτικής μας στη Συρία, και η δήλωση της αμερικανικής ηγεσίας για νίκη της (στη Συρία) είναι η επιτομή της καταστροφικής προσέγγισής του στα θέματα εθνικής ασφάλεια των ΗΠΑ» αναφέρει ο Μενέντεζ.\
https://twitter.com/SenatorMenendez/status/1187015697580412928?ref_src=twsrc%5Etfw

Ενγκελ: Ο Τραμπ έφερε ντροπή στο έθνος μας, υπεύθυνος για εγκλήματα ο Ερντογάν

«Πρέπει να θεωρήσουμε τον Πρόεδρο Ερντογάν υπεύθυνο για τα τρομακτικά του εγκλήματα εναντίον των Κούρδων και πρέπει να ζητήσουμε απαντήσεις από τον Πρόεδρο Τράμπ για τη ντροπή που έφερε στο έθνος μας» λέει ο βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ, στέλεχος των Δημοκρατικών και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής και συμπληρώνει: «Ο Πρόεδρος θα πρέπει να επιμείνει ώστε οι τουρκικές δυνάμεις να αποσυρθούν χωρίς καθυστέρηση.

Αντίθετα, επιτρέπει στον Ερντογάν να απελάσει δεκάδες χιλιάδες Κούρδους της Τουρκίας από τα προγονικά σπίτια τους. Είναι μια ντροπή και ένα ρεζίλεμα για την ιστορία της Αμερικής, που πάντα στάθηκε δίπλα στους φίλους και τους συμμάχους μας. Δεδομένης της αποτυχίας του Προέδρου Τράμπ να επιδείξει τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ, τώρα εναπόκειται στο Κογκρέσο να πιέσει την Τουρκία να αναστρέψει την τρομακτική πολιτική της. Πρέπει να θεωρήσουμε τον Πρόεδρο Ερντογάν υπεύθυνο για τα τρομακτικά του εγκλήματα εναντίον των Κούρδων και πρέπει να ζητήσουμε απαντήσεις από τον Πρόεδρο Τράμπα για τη ντροπή που έφερε στο έθνος μας».

Πηγή: hellasjournal

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ