ΗΠΑ

Πρόταση “βόμβα” από την SpaceX για τον στρατό των ΗΠΑ για “διαστημικές” υπηρεσίες και δυνατότητες (βίντεο)


Μια ενδιαφέρουσα πρόταση έχει πέσει «στο τραπέζι» των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει την γνωστή εταιρεία SpaceX και επικεντρώνεται σε ζητήματα ασφάλειας και άμυνας του μέλλοντος.

Μπορεί τα εξοπλιστικά προγράμματα για την ανάπτυξη και την λειτουργία νέων οπλικών και πυραυλικών συστημάτων να έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του αμερικανικού Πενταγώνου, ωστόσο η πρόταση της SpaceX πραγματικά έρχεται «να αλλάξει» ριζικά τα δεδομένα.

Η SpaceX προσφέρει στον Στρατό Ξηράς των ΗΠΑ το επανδρωμένο διαστημόπλοιο που διαθέτει με την ονομασία «Starship», ως μια λύση γρήγορης μεταφοράς προσωπικού, στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία SpaceX ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα στην μεταφορά και πρόσβαση στο διάστημα μέσω των «διαστημόπλοιων» που διαθέτει, όπως εν προκειμένω το «Starship».

Οι προτάσεις της εταιρείας
Η εταιρεία πιστεύει επίσης ότι ο Στρατός Ξηράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα μπορούσε να αξιοποιήσει και τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου ονόματι «Starlink», που είναι συμφερόντων SpaceX, ως μια εναλλακτική επιλογή για φθηνή πρόσβαση στο ίντερνετ για τους Αμερικανούς στρατιώτες σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του SpaceX και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Gwynne Shotwell εμφανίστηκε σε συζήτηση σε πάνελ, στο πλαίσιο συνεδρίου του Συνδέσμου Αμερικανικού Στρατού του 2019 στην Ουάσιγκτον, όπου και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η εταιρεία ακόμα προσπαθεί να γίνει γνωστή στο Πεντάγωνο» και επίσης ότι «βρίσκεται σε μια πορεία ανάπτυξης και κατασκευής αξιόπιστων και χαμηλού κόστους συστημάτων μεταφοράς».

Ενώ, μετά το τέλος της συζήτησης, ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Στρατός των ΗΠΑ θα μπορούσε να ήταν ένας πιθανός πελάτης για το υπερσύγχρονο διαστημόπλοιο «Starship» και για το σύστημα πρόσβασης στο Διαδίκτυο «Starlink».

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...