Κοινωνία

Πρόεδρος ξενοδόχων για στέγαση μεταναστών: Μας πρότειναν 12 ευρώ για κάθε άτομο (ηχητικό)

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, επισήμανε ότι χρειάζεται πολύ προσοχή για το πώς θα εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα.

«Πρέπει να προσέξουμε πως θα κινηθούμε οι ξενοδόχοι», είπε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης για εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία.

«Εμείς λέμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά θέλει προσοχή για να μην χαλάσει το τουριστικό μας προϊόν. Όταν κάποιος θα δει ότι εκεί που έχει κλείσει να κάνει διακοπές, φιλοξενούνται παράτυποι μετανάστες.. ίσως το σκεφτεί», ανέφερε ο Γρηγόρης Τάσιος.

Αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης για το αντίτιμο ανά μετανάστη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, είπε ότι αυτό βρίσκεται στα 12 ευρώ.

«Θα είναι η διανυκτέρευση χωρίς διατροφή. Προφανώς δεν βγαίνει ένας ξενοδόχος με τόσα λεφτά» είπε, επισημαίνοντας ότι το χειμώνα χρειάζεται και πετρέλαιο και τα ξενοδοχεία έχουν έξοδα κίνησης και αυτά τα χρήματα θα καθυστερήσουν να δοθούν.

Όπως είπε μάλιστα ο κύριος Τάσιος, από ανάλογη εμπειρία, το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει μετανάστες, την επόμενη ημέρα θέλει ανακαίνιση.

https://soundcloud.com/user-86009823/l5bjrzwiqt6m

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ