Κόσμος

Πρωθυπουργός του Βιετνάμ για το Έσεξ: "Ξεκινάμε έρευνες για λαθραία διακίνηση ανθρώπων"

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, μερικά από τα θύματα τουλάχιστον, μπορεί να είχαν φθάσει στη Βρετανία από το Βιετνάμ.

Ύστερα από τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση με το φορτηγό του θανάτου στο Σάσεξ και τις υποψίες οικογενειών από το Βιετνάμ ότι συγγενείς τους βρίσκονταν στο τραγικό τρέιλερ, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Νγκουγιέν Σουάν Φουκ έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να διαπιστώσουν αν πολίτες της χώρας βρίσκονται μεταξύ των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί.

Ο Φουκ έδωσε επίσης ενατολή στην αστυνομία να αρχίσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες για δραστηριότητες λαθραίας διακίνησης ανθρώπων. Η βρετανική αστυνομία έχει ανακοινώσει πως τουλάχιστον μερικά από τα θύματα μπορεί να είχαν φθάσει στη Βρετανία από το Βιετνάμ.

«Οποιεσδήποτε παραβιάσεις θα αντιμετωπισθούν με αυστηρότητα», αναφέρει ο Φουκ σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως θέλει να έχει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου αναφορές από τις αρχές σχετικά με την υπόθεση.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ ανέφερε πως έδωσε οδηγίες στην πρεσβεία του στο Λονδινο να βοηθήσει τη βρετανική αστυνομία στην αναγνώριση των θυμάτων.

Στο μεταξύ ανακρίνονται τέσσερις ύποπτοι σχετικά με την υπόθεση, ενώ έξι πλέον οικογένειες από το Βιετνάμ πιστεύουν ότι συγγενείς τους βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό του θανάτου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ