Κόσμος

Προπονήτρια Ολυμπιονίκης: Το να επιτραπεί στις τρανς να διαγωνιστούν εναντίον των βιολογικών γυναικών θα καταστρέψει τα αθλήματα

Αλήθειες που λίγοι τολμούν να ξεστομίσουν και αν το κάνουν απομονώνονται, κατέθεσε η προπονήτρια και πρώην Ολυμπιονίκης Vicki Huber σε παρέμβασή της.

«Ποτέ δεν θα υποστηρίξω ένα σενάριο όπου μια γυναίκα πρέπει να προχωρήσει στην αφετηρία για να ανταγωνιστεί εναντίον ενός αρσενικού, ακόμα κι αν αυτό το αρσενικό αναγνωρίζεται ως θηλυκό. Ένα από τα καλύτερα μέρη του ανταγωνισμού είναι να γνωρίζει κανείς ότι σε κάποια δεδομένη ημέρα έχει την ευκαιρία να κερδίσει. Επιτρέποντας στα βιολογικά αρσενικά να ανταγωνίζονται τα θηλυκά, αποβάλλουμε αυτή την ευκαιρία μακριά από τα κορίτσια μας ».

Σημείωσε πως είναι υπερ του να προπονούνται μαζί αγόρια και κορίτσια, καθώς έτσι είναι μεγαλύτερη η πρόκληση για τις αθλήτριες, αφού ανταγωνίζονται άνδρες αθλητές, αλλά μέχρι εκεί.

"Αυτές τις μέρες, ως προπονήτρια προσπαθώ να ενθαρρύνω τα πιο ταλαντούχα κορίτσια στην ομάδα μου να σκεφτούν να κάνουν κάποιες προπονήσεις με τα αγόρια", αλλά συμπληρώνει πως "μια ελίτ αθλήτρια, με πολλούς τρόπους, είναι συγκρίσιμη με ένα αγόρι γυμνασίου όταν πρόκειται για αγώνες και ικανότητες προπόνησης".

Ένα παράδειγμα αυτού είναι το παγκόσμιο ρεκόρ στο γυναικείο μίλι. Το ρεκόρ μόλις έσπασε αυτό το καλοκαίρι με χρόνο 4: 12,33. Το προηγούμενο ρεκόρ καθορίστηκε το 1996. Συγκριτικά, ένα μίλι με χρόνο 4:12 για ένα αγόρι γυμνασίου είναι αξιέπαινο, αλλά πολλοί από τους πρωταθλητές του θα ήταν πιο κοντά στο 4:00. Έτσι, αρκετοί μαθητές γυμνασίου έχουν τρέξει γρηγορότερα από το παγκόσμιο ρεκόρ για το γυναικείο μίλι.

Όταν πρόσφατα διάβασα ότι δυο αγόρια στο Κονέκτικατ είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε υπαίθρια διαδρομή αυτή την άνοιξη ως κορίτσια επειδή τώρα αναγνωρίζονται ως γυναίκες, δεν μπορούσα να το πιστέψω.

Το Transathlete.com ανέφερε ότι το Κοννέκτικατ είναι μια από τις 17 πολιτείες που επιτρέπουν στους αθλητές τρανσέξουαλ να ανταγωνίζονται χωρίς περιορισμούς. Απαιτείται τουλάχιστον ορμονική θεραπεία πριν να τους επιτραπεί να ανταγωνιστούν.

Ενώ η ιατρική θεραπεία μπορεί να μην καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο χαρακτηρίζεται, επηρεάζει σίγουρα την απόδοση. Η Joanna Harper, η οποία είναι η ίδια η τρανσέξουαλ, θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει ένα πρότυπο που να βασίζεται σε ορμονικά επίπεδα. Έχει δηλώσει ότι "η ταυτότητα φύλου δεν έχει σημασία, είναι τα επίπεδα τεστοστερόνης".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...