Κυπριακό

Προκαλεί το "ΥΠΕΞ" του ψευδοκράτους με ανακοίνωση του: "Η Ε.Ε κακομαθαίνει τους Ελληνοκύπριους"

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Ελληνοκύπριους εξαπέλυσε το "Υπουργείο Εξωτερικών" του ψευδοκράτους, μέσω ανακοίνωσης.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών του «ψευδοκράτους» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί μεταξύ άλλων την ΕΕ πως «κακομαθαίνει» τους Ελληνοκυπρίους.

«Η Ε.Ε κακομαθαίνει τους Ελληνοκυπρίους, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η Κύπρος δεν είναι ένα νησί που ανήκει στους Ελληνοκυπρίους, ούτε υπό την διοίκηση των Ελληνοκυπρίων και οι αποφάσεις για το μέλλον της Κύπρου δεν μπορούν να λαμβάνονται από τους Ελληνοκύπριους χωρίς τους Τουρκοκύπριους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση σύμφωνα με το sigmalive.com.Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για περιοριστικά μέτρα έναντι ατόμων και εταιρειών που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, με το τουρκοκυπριακό ΥΠΕΞ να προσθέτει πως η απόφαση του Συμβουλίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Όπως επισημαίνει η απόφαση αυτή δεν λαμβάνει υπόψιν τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού «λαού» ενώ κάνει λόγο και για «προβοκάτσια» από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Παράλληλα, αναφέρει πως ολόκληρη η χώρα έγινε μέλος της ΕΕ, χωρίς να υπάρχει συμφωνία και παραβιάζοντας τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

Στην ανακοίνωσή του υπουργείο του ψευδοκράτους υπερασπίζεται, μεταξύ άλλων, και την επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...