Ρωσία

Πούτιν: Θα αναπτύξουμε συστήματα πυραύλων ικανών να διεισδύσουν σε οποιαδήποτε αεράμυνα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι η Ρωσία θα εργαστεί για την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων, τα οποία θα είναι σε θέση να διεισδύσουν σε κάθε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στον κόσμο.

Η Ρωσία θα εργαστεί προκειμένου να αναπτύξει πυραυλικά συστήματα, τα οποία θα είναι σε θέση να διεισδύσουν σε κάθε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στον κόσμο, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα εργαστούμε πάνω σε τέτοια συστήματα πυραύλων που θα ξεπεράσουν σίγουρα οποιοδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του στα δίκτυα Al Arabiya, Sky News Arabia και RT Arabic.

«Θα το κάνουμε, τώρα είναι ήδη προφανές, επειδή τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας απευθύνονται σε βαλλιστικούς πυραύλους που πετούν σε βαλλιστική τροχιά, καθώς τους έχουμε βελτιώσει πολλές φορές, και επιπλέον έχουμε δημιουργήσει και άλλα όπλα που κανείς στον κόσμο δεν έχει» ανέφερε ο κ. Πούτιν.

Ο κ. Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία στις 14 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Ρώσος ηγέτης αναμένεται να συναντηθεί με τον βασιλιά Σαλμάν.

Την Πέμπτη, ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε ότι περίπου 30 έγγραφα, τόσο εμπορικά όσο και διυπουργικά, προετοιμάζονται για υπογραφές εν όψει της επίσκεψης του κ. Πούτιν.

Ο Πούτιν πρόκειται επίσης να παραστεί στην πρώτη συνάντηση του οικονομικού συμβουλίου Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ