Πολιτική

Παυλόπουλος σε Τουρκία: Η αυθαιρεσία δεν θα περάσει

Μήνυμα στην Τουρκία η οποία, όπως είπε, «παραβιάζει προκλητικά τη διεθνή νομιμότητα» έστειλε από τη Θεσσαλονίκη μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η αυθαιρεσία δεν θα περάσει» είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε απευθυνόμενος εκ νέου στην Τουρκία:

«Εμείς οι Έλληνες θα υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα εθνικά θέματα και τα εθνικά δίκαια και θα επιβάλουμε το σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα από την οποία προκύπτουν αυτά».

Στην αρχή της δήλωσής του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «το ΟΧΙ των Ελλήνων υπήρξε μια κορυφαία στη σύγχρονη ιστορία πράξη αντίστασης των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό. Ταυτόχρωνα υπήρξε γενναία στάση υπεράσπισης των αρχών της ειρήνης και της δημοκρατίας. Από εδώ, την καρδία της Μακεδονίας, στέλνουμε το μήνυμα το ίδιο όΧΙ προς καθένα που διανοείται να διαβουλευτεί αυτά τα παναθρώπινα ιδανικά».

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

Το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, το «ΟΧΙ» των Ελλήνων, ήταν μια κορυφαία, στην σύγχρονη Ιστορία, πράξη αντίστασης εναντίον του φασισμού και μια εξίσου κορυφαία στάση υπεράσπισης της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, του Ανθρώπου. Το ίδιο «ΟΧΙ» εκπέμπουμε σήμερα εμείς, οι Έλληνες, από την Θεσσαλονίκη, από την Μακεδονία μας, εναντίον καθενός ο οποίος επιβουλεύεται τα ίδια Πανανθρώπινα Ιδανικά. Κατ’ εξοχήν δε το «ΟΧΙ» αυτό απευθύνεται στην γείτονα Τουρκία η οποία, αδιστάκτως, προσβάλλει βάναυσα την Διεθνή Νομιμότητα στην Μέση Ανατολή. Η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν θα περάσει. Κι ακόμα τούτο: Ας αντιληφθεί η Τουρκία ότι οι Έλληνες, ως Λαός και ως Έθνος, θα υπερασπισθούμε, υπό όρους αρραγούς ενότητας, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια και θα επιβάλλουμε τον σεβασμό της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, πάνω στην οποία τα Δίκαια αυτά εδράζονται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...