Εκκλησία

Πατριαρχείο Μόσχας: Διακοπή κοινωνίας με Ιερώνυμο μόνο αν ο ίδιος μνημονεύσει τον Επιφάνιο

 

Το συλλείτουργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, δεν σημαίνει αναγνώριση εκ μέρους του επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδας των Ουκρανών σχισματικών, είπε στο RIA Novosti ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Νικολάι Μπαλάσοφ.

Η κατάσταση μετά την απόφαση της Ελληνικής Ιεραρχίας και την προειδοποίηση της Ρωσικής Συνόδου που ακολούθησε μοιάζει πιο περίπλοκη από ποτέ.

"Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μνημονεύει τον "Μητροπολίτη Επιφάνιο" κατά τον εορτασμό κάθε λειτουργίας. Αν θεωρήσουμε ότι η εκδήλωση της λειτουργίας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σημαίνει αναγνώριση της νέας εκκλησίας, θα ήταν απαραίτητο να σταματήσουμε την κοινωνία με όλους τους προκαθημένους των τοπικών Ορθοδόξων εκκλησιών”, δήλωσε ο Μπαλασόφ.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν ανέφερε το όνομα του Επιφανίου στα δίπτυχα.

"Συνεπώς, οι συνέπειες που θέτει η δήλωση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της 17ης Οκτωβρίου μπορεί να συμβούν αν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος της Αθήνας αρχίζει να μηνμονευέι το όνομα του επικεφαλής της νέας εκκλησίας ή άλλως, για παράδειγμα, μέσω ενός μηνύματος πιστοποιήει την αναγνώριση μιας μη κανονικής κοινωνίας με τους Ουκρανούς σχισματικούς”, δήλωσε.

https://www.facebook.com/orthodoxiainfo/videos/258159758411778/

Στο μεταξύ όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο άρθρο οι Ρώσοι ετοιμάζουν «μαύρη λίστα» Ελλήνων Επισκόπων που υποστηρίζουν τη νέα εκκλησία. (Διαβάστε εδώ)

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές