Πολιτική

Παπαγγελόπουλος: «Να ανοίξουν τα τηλέφωνα μου, θα βρεθούν προ εκπλήξεως»

Νέα επίθεση στους άλλοτε συναδέλφους του, Ιωάννη Αγγελή και Ελένη Ράικου, οι οποίοι τον περιέγραψαν με τις καταθέσεις στον Άρειο Πάγο ως τον «Ρασπούτιν» που παρενέβαινε στο έργο της εισαγγελίας Διαφθοράς και στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αντίθετα, ο κ. Παπαγγελόπουλος που ελέγχεται από εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τέσσερα αδικήματα, έπλεξε το εγκώμιο στην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, λέγοντας ότι είναι μια «ασυμβίβαστη εισαγγελέας που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της» και άρα ο ίδιος δεν θα μπορούσε να της ασκήσει πιέσεις ώστε να διωχθούν πολιτικά πρόσωπα, αντίπαλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι με έχουν στοχοποιήσει εδώ και καιρό, αλλά δεν με ανησυχεί. Δεν υπάρχει τίποτα ποινικά επιλήψιμο» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος δηλώνοντας πως τόσο ο κ. Αγγελης όσο και η κυρία Ράικου έχουν μετανιώσει για τα όσα είπαν στις καταθέσεις τους για εκείνον. «Ράικου και Αγγελής έχουν μετανιώσει, ήταν μια απελπισμένη προσπάθεια για να συγκαλύψουν δικές τους ευθύνες» ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για το ποιές είναι αυτές οι ευθύνες των εισαγγελέων στις οποίες αναφέρθηκε. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η κυρία Ράικου «βρίσκεται σε πανικό» αλλά και πάλι δεν αποσαφήνισε τι ακριβώς εννοούσε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι συναινεί στην άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου αλλά και του απορρήτου «όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση», όπως επίσης και σε κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με όλους τους μάρτυρες που τον κατονομάζουν ως «Ρασπούτιν». «Να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα και τα δικά μου και όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Το πολύ πολύ να χάσω κανένα φίλο ή να έχω πρόβλημα με τη γυναίκα μου για κανένα σεξιστικό αστείο με κανένα φίλο μου. Δεν υπάρχει τηλεφώνημα με την κυρία Ράικου. Να ανοίξουν οι γραμμές και θα βρεθούν προ εκπλήξεως» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Μήπως η κυρία Ράικου προτίμησε ηρωική έξοδο και οι ευθύνες της είναι μεγάλες για άλλα θέματα;».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπαγγελόπουλος και εν όψει της έναρξης των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, τόνισε: «Θα υπερασπίσω το εαυτό μου όχι μόνο για εμένα αλλά και για το καλό της Δικαιοσύνης, γιατί στη Δικαιοσύνη υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βγουν». Υποστήριξε δε πως τους εισαγγελείς που κατέθεσαν εις βάρος «τους εκμεταλλεύεται ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας»! Μάλιστα, ανέφερε πως η κυρία Ράικου και ο Αγγελής «ξεκίνησαν για να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από τις δικές τους ευθύνες και βρήκαν εύκολο στόχο εμένα».

«Δεν υπάρχει Ρασπούτιν δεν υπήρχε λόγος να υπάρξει»

Επαναλαμβάνοντας ότι η δικογραφία εις βάρος του είναι «φιάσκο» ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι «για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες κάποιων στο σκάνδαλο Novartis, δημιουργήθηκαν τα περί σκευωρίας». Ανέφερε ότι «δεν υπάρχει «Ρασπούτιν» γιατί δεν υπήρχε λόγος να υπάρξει» και επισήμανε χαρακτηριστικά: «Στόχος τους είναι να με φοβίσουν. Επειδή δεν φοβήθηκα και επειδή η δικογραφία είναι φιάσκο με έωλα στοιχεία προσπαθούν απεγνωσμένα να φτιάξουν κάτι. Οτιδήποτε άλλο. Επικαλούνται μυστικές υπηρεσίες και παράνομα μέσα... Καμία φορά όμως στην ιστορία νικάει και ο Δαβίδ. Τους περιμένω. Δεν έχω να χάσω κάτι. Εγώ Κομανέτσι δεν πρόκειται να γίνω. Εμένα με λένε Παπαγγελόπουλο».

Ερωτηθείς για την περιβόητη δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ότι η υπόθεση της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε ότι η δήλωσή του αυτή ήταν σωστή. «Εγώ δεν μίλησα για πολιτικούς, μίλησα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και συνέχισε: «Πολλούς μήνες πριν τη δήλωση μου, η κυρία Ράικου τον Μάρτιο 2017 όταν παραιτήθηκε είπε ότι η Novartis είναι η κορωνίδα των σκανδάλων. Τί διαφορετικό από αυτό που είπα εγώ; Η κυρία Ράικου έλεγε ότι είχε εντοπίσει τροφοδότη λογαριασμό με 28 εκατ. ευρώ. Το έχει πει πριν από εμένα η κυρία Ράικου ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο».

Σε άλλη ερώτηση για το πως γίνεται να μιλάει με αυτούς τους χαρακτηρισμούς για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή, όταν ο ίδιος τον είχε χαρακτηρίσει από το βήμα της Βουλής «έντιμο, ικανό και αδάμαστο εισαγγελέα», ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε πως απλά είχε πάρει τα σημεία των καταθέσεων του και έκανε κριτική! «Έκανα τη δήλωση (σ.σ. περί ικανού και αδάμαστου εισαγγελέα) για να τον καθησυχάσω, γιατί μου ζήταγε να έρθει στη Βουλή να πει κάτι παρανοϊκά πράγματα. Γι' αυτό τον χαρακτήρισα, έντιμο, ικανό και αδάμαστο» είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για τον άλλοτε συνάδελφο του!

Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος άφησε βαρύτατες αιχμές για τον κ. Αγγελή και σε άλλο σημείο της συνέντευξής του όταν ρωτήθηκε για το περιβόητο ταξίδι των Ελλήνων εισαγγελέων στη Βιέννη και σε συνάντηση που είχαν εκεί με Αμερικανούς συναδέλφους τους και στελέχη του FBI.

«Τι έγινε στη Βιέννη; Είναι αλήθεια ότι μας προσφέρθηκε υλικό, στοιχεία για πολιτικό πρόσωπο και δεν το παρέλαβαν οι εισαγγελείς;» ρώτησε ο κ. Χατζηνικολάου τον κ. Παπαγγελόπουλο και εκείνος απάντησε ως εξής: «...Να ερωτηθεί ο κ. Αγγελής για τα όσα λέει. Εγώ λέω ότι και παράνομος να ήταν ο τρόπος που αποκτήθηκε αυτό το στοιχείο, που δεν ήταν, με διάταξη που είχαμε ψηφίσει δίναμε το δικαίωμα και στους εισαγγελείς Διαφθοράς και παρανόμως κτηθέντα στοιχεία να τα αξιοποιούν. Εδώ δεν ήταν ούτε μαγνητοταινία, ότι κάποια συνομιλία που είχε υποκλαπεί. Ήταν ένας λογαριασμός...».

«Θεσμικός ο Τσίπρας, όπως ο Κ. Καραμανλής»

Υπεραμυνόμενος των χειρισμών της προηγούμενης κυβέρνησης στην υπόθεση της Novartis, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στη σύσκεψη που είχε γίνει για το θέμα της φαρμακοβιομηχανίας στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην περιβόητη επίσκεψη του Δ. Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο. «Άλλη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει τίποτα. Τι ανάγκη είχαμε να κάνουμε σύσκεψη στου Μαξίμου; Να μας πει ο Κοντονής για το περιεχόμενο της δικογραφίας που είχαμε στήσει εγώ και ο Τσίπρας; Έχει λογική; Δεν ξέρω αν ο Τζανακόπουλος πήγε στον Άρειο Πάγο. Αλλά αν πήγε είναι μια άλλη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει τίποτα. Δηλαδή πήγε ο Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο για να μάθει από τρίτο ή τέταρτο χέρι για το στήσιμο της σκευωρίας από εμένα και τον Τσίπρα;» είπε ενώ χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα «θεσμικό, όπως ο Κ. Καραμανλής» που δεν παρενέβαινε στα θέματα της Δικαιοσύνης.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Π. Πολάκη «ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή» ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας δεν μιλούσε για πολιτικούς του αντιπάλους αλλά για καταχραστές δημοσίου χρήματος. «Η φράση του Πολάκη αφορούσε κοινούς απατεώνες. Είναι πολύ πιο κομψή από μια άλλη δήλωση που έλεγε ότι θα μας γδάρουν».

Μιλώντας για το ντοκιμαντέρ στην Ελβετία αναφορικά με την Novartis, είπε ότι και οι Ελβετοί δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο.

Ερωτηθείς για την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την υπόθεση Μαντανωνάκη έκανε λόγο για ψευδή και υποστήριξε ότι ο ίδιος λειτούργησε θεσμικά ως μέλος της διυπουργικής επιτροπής για προστατέψει τα συμφέροντα του Δημοσίου και όχι αναρμοδίως.

«Δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ»

«Δεν νιώθω πολιτικός, απόδειξη ότι δεν πολιτεύτηκα και παραμένω ένας απλός πολίτης. Όλα όσα μου ήρθα προέκυψαν, δεν ήταν στις φιλοδοξίες μου. Είμαι ένας άνθρωπος ήσυχος ρομαντικός, αυθόρμητος παρορμητικός. Και αυτές μου οι ιδιότητες πολλές φορές με οδηγούν σε απερισκεψία και σε αφέλεια. Έχω ισχυρούς εχθρούς γιατί έχω πατήσει πολλούς καλούς στη ζωή μου» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος με την έναρξη της συνέντευξής του και απαντώντας σε ερώτηση για το πως γίνεται να «ήταν και άνθρωπος της κυβέρνησης Καραμανλή και μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα» τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είχα και έχω πολλούς φίλους στη Νέα Δημοκρατία. Η συγκυρία τα έφερε να κατοικήσω δίπλα στο πατρικό σπίτι του κ. Τσίπρα. Αναπτύχθηκε μια φιλιά. Ήταν τιμητική η πρότασή που μου έκανε να συμμετάσχω στην κυβέρνησή του αν και είχα επιφυλάξεις. Δεν ήθελα να μπλεχτώ στην πολιτική. Ο Τσίπρας κάλπαζε προς την εξουσία τότε. Όλοι οι φίλοι μου από οποιαδήποτε παράταξη με παρότρυναν να αποδεχθώ. Μου έλεγαν να βάλω πλάτη και ότι με χρειάζεται ο τόπος. Και έτσι μπήκα στη κυβέρνηση Τσίπρα. Άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν μάλιστα ότι ήταν σημαντική η παρουσία μου στη κυβέρνηση».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι δεν είναι «ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ» αλλά ένας άνθρωπος ελεύθερος που αγαπάει την πατρίδα μου.

Μιλώντας για τον Κ. Καραμανλή ανέφερε: «Θεωρώ τον Κ. Καραμανλη πολύ καλό άνθρωπο και πολύ καλό πολιτικό, δεν έχει διαταραχθεί η σχέση μας. Φρόντισα να διακόψω τις επαφές μαζί του μετά τη Novartis για να μη του δημιουργήσω πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ