Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Βράβευση Σαββίδη από τον Πατριάρχη Μόσχας (εικόνες)

Ιδιαίτερη τιμή στον Ιβάν Σαββίδη στη Ρωσία.

Τιμητικό μετάλλιο στον Ιβάν Σαββίδη απένειμε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τιμήθηκε για την προσφορά του στην ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Ροστόκ.

Ο Σαββίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Ρώσο Πατριάρχη και αναφέρθηκε στην ιστορία του ναού, τα στάδια της κατασκευής του και τη σημασία του για την πνευματική ζωή της πόλης.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Σαββίδη:

«Ο Ιβάν Σαββίδης τιμήθηκε για την προσφορά του στην ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Η διάκριση απονεμήθηκε από τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο στην τελετή αγιασμού του Καθεδρικού Ναού.

Στις 27 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, πραγματοποίησε την τελετή αγιασμού του Καθεδρικού Ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου του Ροστόφ και προεξήρχε της Θείας Λειτυργίας στον ανακαινισμένο ναό.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αγιώτατος Πατριάρχης απένειμε τιμητικές εκκλησιαστικές διακρίσεις. Για την προσφορά του στην ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου, ο Ιβάν Σαββίδης τιμήθηκε με το μετάλλιο - κτητορικό τιτλο του Πατριάρχη.

Επίσης, στις 27 Οκτωβρίου, ο Αγιώτατος επισκέφθηκε την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που χτίστηκε με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη και της ελληνικής ομογένειας της Ρωσίας.

Ο Ιβάν Σαββίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας, υποδέχτηκε τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις πύλες του ναού και μίλησε για την ιστορία του, τα στάδια της κατασκευής του ναού και τη σημασία του για την πνευματική ζωή της πόλης.

Ο Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χτίστηκε με βυζαντινό ρυθμό. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι η «βυζαντινή τοιχοποιία»: οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι με πέτρινα και κεραμικά τούβλα, που εναλλάσσονται, δημιουργώντας όμορφα σχέδια.

Στην κατασκευή και την εσωτερική διακόσμηση του ναού συμμετείχαν οι καλύτεροι τεχνίτες και ειδικοί από Πανεπιστήμια, μοναστήρια και εκκλησιαστικά εργαστήρια της Ρωσίας και της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Όρους.

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος περιηγήθηκε στον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας και επαίνεσε τον αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό σχεδιασμό της.

Ως δώρο στην εκκλησία, ο Αγιώτατος Πατριάρχης παρέδωσε την εικόνα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...