Αυτοδιοίκηση

Παναγιώτης Στάικος: Γιατί έβαψα με το αίμα μου τους τοίχους του δημαρχείου

Ο Παναγιώτης Στάϊκος είναι ο πρώην δήμαρχος που έκανε φλεβοκέντηση σε αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου στον Αστακό γεμίζοντας με αίματα τον τοίχο.

Γιατρός για περισσότερα από 40 χρόνια, πατέρας δυο παιδιών και έχοντας και τρία εγγόνια, ο Παναγιώτης Στάϊκος μιλώντας στο pagenews.gr ανέφερε ότι η πράξη του αυτή ήταν σχεδιασμένη από το προ προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και ήταν μια κίνηση ακτιβισμού στις συκοφαντίες και στον ηθικό πόλεμο που δέχθηκε από την προεκλογική περίοδο αλλά και σήμερα από την νέα δημοτική Αρχή.

«Είχα προσπαθήσει να κάνω φλεβοκέντηση και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ως μια αντίδραση ακτιβιστική αλλά με εμπόδισαν. Στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης πήγα στην τουαλέτα και εκεί με ένα νυστέρι τρύπησα τη φλέβα μου. Βγαίνοντας άνοιξα το χέρι μου και το αίμα πετάχτηκε στον τοίχο δημιουργώντας έναν πίνακα. Αυτό που είπα ήταν ότι ένας άνδρας τηρεί το λόγο του και εγώ το είχα πει ότι θα το έκανα, όπως και έγινε».

Ο κ. Στάϊκος επισήμανε ότι λόγω της ιδιότητά του ως γιατρός ήξερε τι έπρεπε να κάνει ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά είναι μια συγνώμη από τη Δημοτική Αρχή.
«Με κατηγόρησαν ότι πήρα χρήματα για να μην κατεβώ στις εκλογές, ενώ και σήμερα συνεχίζουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα ότι για παράδειγμα ο Αστακός έμεινε για οχτώ ημέρες χωρίς νερό εξαιτίας δικών μου πολιτικών. Στις Δημοκρατίες υπάρχει η συμπολίτευση, αλλά και η αντιπολίτευση και οι ρόλοι είναι εντελώς διακριτοί και τους προβλέπει το Σύνταγμα με μεγάλη ακρίβεια. Εγώ με αυτόν τον σουρεαλιστικό πίνακα που φτιάχτηκε με το αίμα μου , ύστερα από μια απλή φλεβοκέντηση, που αμφιβάλω, αν μπορεί να κάνει πάνω από το 1% των γιατρών στέλνω το μήνυμα αξιοπρέπεια ή θάνατος, εννοώντας το πλήρως. Όποιος θίξει την τιμή και υπόληψη μου και προπαντός της οικογενείας μου, θα υποστεί αυτός τις δικές του συνέπειες και εγώ τις δικές μου. Εγώ έδειξα πως κρατάω τον λόγο μου στο ακέραιο και οι έννοιες πόνος και φόβος είναι ανύπαρκτες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ