Ιστορία

Πέντε πράγματα που έκαναν οι αρχαίοι και σήμερα μας φαίνονται πολύ παράξενα (βίντεο)

Οι αρχαίοι έκαναν κάποια πράγματα στην καθημερινότητα τους και σήμερα φαίνονται πολύ περίεργα.

Με την πάροδο των ετών έχουμε καταφέρει να γνωρίζουμε πολλά για τους αρχαίους. Πολλές φορές μαθαίνουμε πράγματα που έκαναν στην καθημερινότητα τους σήμερα μας φαίνονται…τουλάχιστον περίεργα.

Το σκόρδο επιβεβαίωνε την εγκυμοσύνη

Το 1350 π.Χ. έλεγαν στις γυναίκες να μουλιάζουν έναν σπόρο σιταριού σε ούρα. Αν οι σπόροι βλάστιζαν, ήταν έγκυος. Ένας άλλος τρόπος ήταν να βάλει μια σκελίδα σκόρδο στον κόλπο της. Το επόμενο πρωί ο γιατρός μύριζε την αναπνοή της και ισχυριζόταν ότι ήταν έγκυος, αν η αναπνοή της μύριζε σκόρδο.

Πλήρωναν γυναίκες να κλαίνε στις κηδείες

Στις κηδείες στην αρχαία Ρώμη, οι συγγενείς που θανόντος προσλάμβαναν γυναίκες για να κλαίνε στις κηδείες και να εντυπωσιάζουν το πλήθος. Όσο περισσότεροι άνθρωποι υπήρχαν στην κηδεία, τόσο με σεβαστός ήταν ο άνθρωπος που πέθανε. Επίσης, οι γυναίκες έγδερναν τα μάγουλά τους για να πείσουν για την μεγάλη θλίψη τους.

Οι πατεράδες μπορούσαν να σκοτώσουν τα αγόρια των κορών τους

Διαχρονικά οι πατεράδες έχουν θέμα τα αγόρια που έχουν οι κόρες τους. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι σήμερα δεν μπορούν να τους δολοφονήσουν. Ο πατέρας είχε το δικαίωμα να σκοτώσει τον εραστή της κόρης του, αν τους έπιανε επ’ αυτοφόρω. Ωστόσο, κατηγορούνταν για φόνο αν σκότωνε μόνο έναν από τους δυο. Οι γυναίκες στον Ρωμαϊκό πολιτισμό ανήκαν στην οικογένεια του πατέρα τους ακόμα και μετά τον γάμο τους.

Γυάλινες μπάλες για μεγαλύτερο στήθος

Η επιθυμία των γυναικών να προχωρήσουν σε αλλαγές στο σώμα τους δεν είναι κάτι νέο. Από την αρχαιότητα οι γυναίκες προσπαθούσαν να μεγαλώσουν το στήθος τους. Κάποιες από αυτές έφτιαχναν σπιτικές κρέμες για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η πρώτη αυξητική επέμβαση στήθους έγινε το 1895 από τον Βιντσέντζ Τσέζνι. Οι γιατροί χρησιμοποιούσαν γυάλινες μπάλες, ελεφαντόδοντο και ελαστικά για να κάνουν το στήθος των γυναικών μεγαλύτερο.

Τρύπα στον εγκέφαλο για να φύγει το κακό

Οι γιατροί πίστευαν ότι μπορούσαν να θεραπεύσουν ασθένειες, όπως οι σπασμοί, οι πονοκέφαλοι και οι λοιμώξεις, ανοίγοντας τρύπες στα κεφάλια των ανθρώπων. Πίστευαν ότι αυτές οι ασθένειες οφείλονταν στα διαβολικά πνεύματα που βρίσκονταν παγιδευμένα στα σώματα των ανθρώπων.

https://youtu.be/OrM0sJNlQQE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ