Αθλητισμός

Πέθανε ο μποξέρ που έπεσε σε κώμα από τις γροθιές του αντιπάλου του (βίντεο)


Δεν τα κατάφερε τελικά ο Βρετανός μποξέρ Πάτρικ Ντέι ο οποίος είχε πέσει σε κώμα από το περασμένο Σάββατο μετά τον αγώνα απέναντι στον Αμερικανό Τσαρλς Κόνγουελ.

Ο 27χρονος μποξέρ που έπεσε νοκ-άουτ στον 10ο γύρο του αγώνα που διεξήχθη στο Σικάγο μετά τις γροθιές του αντιπάλου του άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη «έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, τους στενούς του φίλους και μέλη της ομάδας του» όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

Στο βίντεο από τα χτύπηματα που δέχθηκε ο Ντέι φαίνεται η σφοδρότητα των γροθιών του 21χρονου Κόνγουελ τόσο στον 4ο όσο και στον 8ο γύρο. Ήταν, όμως, στον 10ο γύρο που ο Ντέι έπεσε νοκ-άουτ χτυπώντας το κεφάλι του στο ρινγκ.
https://www.youtube.com/embed/EZX_ZsvQGqs

«Ήταν γιος, αδερφός και φίλος για πολλούς. Η ευγένεια του Πατ, η γενναιοδωρία του έκανε εντύπωση σε όλους. Ο Πάτρικ Ντέι δεν χρειαζόταν να παίζει μποξ. Προερχόταν από μια καλή οικογένεια, ήταν έξυπνος, μορφωμένος, με καλές αξίες και είχε άλλους τρόπους να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Επέλεξε να παίζει μποξ γνωρίζοντας τα ρίσκα που παίρνει κάθε μποξέρ όταν μπαίνει στο ρινγκ. Το μποξ ήταν αυτό που αγαπούσε να κάνει ο Πάτρικ. Με αυτό αποτελούσε έμπνευση για τους ανθρώπους και αυτό ήταν που τον έκανε να νιώθει ζωντανός» πρόσθεσε ο ατζέντης του.

Αυτός ήταν ο τέταρτος θάνατος μποξέρ το 2019. Τον Ιούλιο είχε χάσει τη ζωή του ο Αργεντίνος Αλφρέντο Σαντιλάν, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του Ρώσου Μαξίμ Ναντάσεφ από τραύματα που υπέστη σε αγώνα στο Μέριλαντ.

Τον Σεπτέμβριο ο Βούλγαρος μποξέρ ελαφρών Βαρών Μπόρις Στάντσοφ είχε υποστεί θανατηφόρα τραύματα σε αγώνα που έδωσε στην Αλβανία μετά τον οποίο είχε αποκαλυφθεί ότι αγωνιζόταν παράνομα χρησιμοποιώντας την ταυτότητα του εξαδέλφου του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ