ΗΠΑ

Ο Τραμπ «ξαναχτύπησε»: Παρομοίασε την εισβολή των Τούρκων στη Συρία με καυγά σε σχολείο


Τον - τουλάχιστον - ελαφρύ τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα όπως οι πολεμικές εχθροπραξίες επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ομιλία του στο Ντάλας λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση πυρός στη Συρία για 120 ώρες.

Μιλώντας σε οπαδούς του ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρχικά χαρακτήρισε «αντισυμβατικό» τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα όσα συμβαίνουν ανάμεσα σε Τούρκους και Κούρδους και στη συνέχεια ξεδίπλωσε το απίστευτο σκεπτικό του σύμφωνα με το οποίο οι πολεμικές εχθροπραξίες είναι κάτι σαν καυγάς σε αυλή σχολείου.

«Ορισμένες φορές πρέπει να τους αφήσεις να τσακωθούν για λίγο. Ορισμένες φορές πρέπει να τους αφήσεις. Είναι σαν δύο παιδιά σε μια αυλή, πρέπει να τα αφήσεις να τσακωθούν και στη συνέχεια να τα χωρίσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.
https://twitter.com/NBCNews/status/1185015773099708416?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίσε, πάντως, «αρκετά άγριες» τις μάχες στο έδαφος της βόρειας Συρίας. «Δεν είναι πλάκα να έχεις σφαίρες να σφυρίζουν παντού και πήγαμε εκεί και είπαμε ότι θέλουμε εκεχειρία» κατέληξε τις αναφορές του για το θέμα ο Τραμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...