Αθλητισμός

Ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ επιστρέφει! - Ο «Greek Freak» με στόχο το πρωτάθλημα

Πάντα θετικά απρόβλεπτο το ΝΒΑ, το οποίο την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει και οι λάτρεις του μπάσκετ ανυπομονούν για τη λαμπερή πρεμιέρα του που περιλαμβάνει δύο σπουδαίες αναμετρήσεις.

Οι πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς υποδέχονται τον εκρηκτικό πρωτοετή Ζάιον Ουίλιαμσον και τους Πέλικανς (23/10, 03.00), ενώ οι Κλίπερς αντιμετωπίζουν τους Λέικερς (23/10, 05.30) στο ντέρμπι τους Λος Αντζελες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φετινό πρωτάθλημα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αναμένεται να είναι το πιο αμφίρροπο της τελευταίας δεκαετίας, καθώς δεν υπάρχει κανένα φαβορί που να ξεχωρίζει αισθητά.

Έπειτα από τον τίτλο-έκπληξη των Ράπτορς, οι αρκετές και ενδιαφέρουσες μεταγραφές του καλοκαιριού αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο τη φετινή σεζόν και να αλλάξουν ισορροπίες. Οι δύο ομάδες του Λος Αντζελες ενισχύθηκαν αρκετά με τις μετακινήσεις των Αντονι Ντέιβις (Λέικερς), Πολ Τζορτζ (Κλίπερς) και Καουάι Λέοναρντ (Κλίπερς), την ίδια ώρα που οι Νετς κατάφεραν να υπογράψουν με τους Κάιρι Ιρβινγκ και Κέβιν Ντουράντ. Κι ενώ ο τελευταίος θα χάσει όλη την σεζόν εξαιτίας του τραυματισμού του στον αχίλλειο τένοντα, η ομάδα του Μπρούκλιν παραμένει επικίνδυνη. Με τον Ντι Αντζελο Ράσελ ενισχύθηκαν οι Ουόριορς, θέλοντας έτσι να καλύψουν το κενό του Ντουράντ, ενώ οι Χιούστον Ρόκετς αντάλλαξαν τον Κρις Πολ για τον Ράσελ Ουέστμπρουκ. Το ρόστερ τους βελτίωσαν οι Γιούτα Τζαζ και οι Ιντιάνα Πέισερς, καθώς υπέγραψαν με σημαντικούς «ρολίστες». Οι Σίξερς επικεντρώθηκαν σε έξυπνες κινήσεις, ενώ οι Σέλτικς αφού έχασαν τον Χόρφορντ (Σίξερς) και τον Ροζίερ (Χόρνετς), έκαναν δικό τους τον Ουόκερ.

Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουν θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα, σε μία αρκετά κρίσιμη σεζόν για το μέλλον του «Greek Freak» στην ομάδα. Ο 24χρονος Ελληνας σούπερ σταρ έχει ξεκαθαρίσει πως ο στόχος του είναι να κερδίσει το τρόπαιο του ΝΒΑ με τους Μπακς και το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση της ομάδας έκανε το καθήκον της, καθώς κατάφερε να κρατήσει τον βασικό «κορμό» της. Ο Μπρόγκτον μπορεί να επέλεξε τους Πέισερς, όμως τα «ελάφια» κατάφεραν να υπογράψουν με τρεις βετεράνους παίκτες (Ρόμπιν Λόπεζ, Ουέσλεϊ Μάθιους και Κάιλ Κόρβερ) και τον Θανάση Αντετοκούνμπο που αναμένεται να βοηθήσει αρκετά με την ενέργειά του.

Οι σούπερ σταρ εντέλει χωρίστηκαν σε αρκετές ομάδες και πλέον πολλές είναι αυτές που έχουν θέσει ως ρεαλιστικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα πέντε φαβορί όμως είναι οι Μπακς, Σίξερς, Λέικερς, Κλίπερς και Ρόκετς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ