Πολιτική

Ο Κώστας Γαβράς "καρφώνει" τις ηχογραφήσεις του Γ. Βαρουφάκη

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σχετικά με την «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», που βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και αφορά τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους το 2015.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που περίμεναν την ταινία του Κώστα Γαβρά για να… σπεύσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες προκειμένου να δουν την κινηματογραφική αποτύπωση όσων ζήσαμε όλοι το 2015 στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Είναι επίσης αλήθεια πως η ταινία έχει ξεσηκώσει αρκετές συζητήσεις «Ενήλικες στο Δωμάτιο».

Σε αυτό το πλαίσιο ο δημιουργός της ταινίας μίλησε το Σπούτνικ και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την εικόνα που σχημάτισε από τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις καταγραφές Βαρουφάκη στα κρίσιμα Eurogroup.

«Η άποψη που σχημάτισα ήταν ότι αδιαφορούσαν τελείως μέσα στο Eurogroup, για το ότι υπέφερε ο ελληνικός λαός», σημείωσε αρχικά και «κάρφωσε» τους Ευρωπαίους λέγοντας ακόμα: «Εκείνο που τους ενδιέφερε είναι να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό για κάτι που δεν είχε κάνει, γιατί τελικά το τεράστιο χρέος, οι ελληνικές κυβερνήσεις που προηγήθηκαν το άφησαν να μεγαλώσει. Το ΠΑΣΟΚ και η Δεξιά. Οι ευθύνες είναι πριν από το 2010 γιατί άφησαν αυτό το χρέος να ανέβει τόσο ψηλά. Είναι κάτι τελείως απαράδεκτο».

Αιχμές άφησε και για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ σημειώνοντας: «Οι Έλληνες δεν θέλουν να φύγουν από την Ευρώπη και αυτό είναι πολύ σεβαστό. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι αδιαφορούσαν για αυτήν την ιδέα των Ελλήνων. Εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν να τιμωρήσουν την Ελλάδα για παραδειγματισμό ενώ υπήρχε και κάποιος ρατσισμός. Όταν ο κύριος Ντάισελμπλουμ είπε ότι οι Έλληνες έφαγαν τα λεφτά, όλα αυτά τα δισεκατομμύρια σε γυναίκες και σε ποτά, μου φαίνεται ότι αυτό είναι ένας τρομερός ρατσισμός. Και οικονομικά να το δείτε είναι γελοίο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ