ΗΠΑ

Ουάσιγκτον: Τι απαντά για την αποβίβαση των Αμερικανών διπλωματών από τρένο στη βόρεια Ρωσία

Διευκρινίσεις για το περιστατικό που συνέβη στη Βόρεια Ρωσία με την «αποβίβαση» τριών Αμερικανών διπλωματών από τρένο, έδωσε στη δημοσιότητα η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Ανώνυμη πηγή επιβεβαίωσε ότι τρία μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα, απομακρύνθηκαν από αμαξοστοιχία, η οποία κατευθυνόταν προς μια απαγορευμένη περιοχή της βόρειας Ρωσίας, στις 14 Οκτωβρίου.

«Οι Αμερικανικοί διπλωμάτες πραγματοποιούσαν επίσημη επίσκεψη και είχαν ενημερώσει εγκαίρως το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας, Ρεμπέκα Ρος.
Νωρίτερα, ανώνυμη πηγή, μιλώντας σε ρωσικό μέσο ενημέρωσης, επιβεβαίωσε ότι τρία μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα, ανάμεσα στα οποία ένας ναυτικός και ένας στρατιωτικός ακόλουθος, απομακρύνθηκαν από αμαξοστοιχία, η οποία κατευθυνόταν προς μια απαγορευμένη περιοχή της βόρειας Ρωσίας, στις 14 Οκτωβρίου.

Οι τρεις αξιωματούχοι, μάλιστα, αντιμετωπίζουν διοικητικού τύπου κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Αμερικανοί δεν διέθεταν τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να εισέλθουν στην περίκλειστη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραθαλάσσια πόλη του Σεβερόντβινσκ φιλοξενείται η ναυτική βάση του Βελομόσρκ, η οποία χρησιμοποιείται από τον ρωσικό στόλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ