Απόψεις

Οι παγκόσμιες επιπτώσεις από την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία (βίντεο)

Στην εκπομπή One Direct μίλησε ο πρώην Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και στρατηγός ε.α., Στέλιος Παναγόπουλος για την εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία και τον πόλεμο που έχει κηρύξει στους Κούρδους αντάρτες, αλλά και για τις επιπτώσεις που θα έχει η εξέλιξη αυτή τόσο σε ελληνικό όσο και σε εγχώριο επίπεδο.

Αρχικά ο κ. Παναγόπουλος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή των γεγονότων που προηγήθηκαν της τουρκικής εισβολής, το σχέδιο του Ερτντογάν για τη δημιουργία της «ζώνης ασφαλείας» και τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής, για να καταλήξει στο τώρα και στη φάση στην οποία βρίσκεται το σχέδιο Ερντογάν, το οποίο είναι στην ολοκλήρωσή του. Σύμφωνα με τον στρατηγό ε.α., οι εξελίξεις αυτές θα επιφέρουν πολλές ανακατατάξεις στην περιοχή. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το μεγάλο προσφυγικό κύμα που θα δημιουργηθεί και δύσκολα θα αφομοιωθεί, καθώς επίσης και η απελευθέρωσή των μαχητών του ISIS, των οποίων ο έλεγχος αμφισβητείται.

«Πλέον της ανθρωπιστικής κρίσεως, δημιουργούνται προβλήματα μείζονος ασφάλειας», υποστήριξε ο κ. Παναγόπουλος, ενώ εκτιμά ότι ο Ερντογάν «θα πάει μέχρι τέλους». «Η ουσία είναι ότι για μικροσυμφέροντα μια πολιτική κερδών άμεσων οδήγησαν σε αυτήν την κρίση, την οποία θα πληρώσει η Συρία», πρόσθεσε και κατέληξε πως «σε κάθε περίπτωση έχουν ευθύνη όλοι, ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία».

https://youtu.be/myWgfA-ZfDc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ