Κόσμος

Οι ΗΠΑ χτυπούν με νέες κυρώσεις τον τομέα του τουρισμού της Κούβας, λόγω Μαδούρο

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει τις υπάρχουσες άδειες των αμερικανικών εταιρειών που εκμισθώνουν τα αεροσκάφη τους σε κουβανικές αεροπορικές εταιρείες και ότι θα απορρίψει τυχόν μελλοντικά αιτήματα, με τον Τραμπ να δείχνει πως… δεν αστειεύεται.

Οι νέες κυρώσεις Τραμπ

Το μέτρο αυτό ενδέχεται να δυσκολέψει την Κούβα να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση λόγω της ταχείας ανάπτυξης του τουριστικού της τομέα, μιας βασικής πηγής εσόδων για τη χώρα.

Η Ουάσινγκτον, που έχει επιβάλλει οικονομικό εμπάργκο στην Κούβα από το 1962, κάνει ό,τι μπορεί για να αναγκάσει την Αβάνα να αποσύρει την υποστήριξή της προς την κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να δουν να απομακρύνεται από την εξουσία.

«Αυτή η ενέργεια από το υπουργείο Εμπορίου στέλνει ένα νέο ακόμη σαφές μήνυμα στο καθεστώς της Κούβας – πρέπει να σταματήσουν αμέσως την καταστροφική συμπεριφορά τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ