Άγιο Όρος

Οικουμενικός Πατριάρχης: Στον απόηχο της επίσκεψης του στο Άγιον Όρος

Η πλειοψηφία των Ιερών Μονών, των καθηγουμένων και των αδελφοτήτων του Αγίου Όρους, τίμησαν τον, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος, όπως αναμενόταν, έδειξε ότι η πλειοψηφία των Ιερών Μονών, των καθηγουμένων και των αδελφοτήτων τους ξέρουν να τιμούν τον επίσκοπό τους και να του αποδίδουν όχι μόνο τις τιμές που απορρέουν από το αξίωμά του, αλλά πηγαία αισθήματα σεβασμού και αγάπης.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του "Έθνους", δεν γνωρίζουμε τους λόγους που αντιπρόσωπος της πρώτης τη τάξει Ιεράς Μονής, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε δύο φορές το Φανάρι ως εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας για τον προγραμματισμό της επίσκεψης του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, ήταν «εξαφανισμένος» τόσο στην υποδοχή όσο και στο κατευόδιο.

Ευχόμαστε να μην ήταν κάτι σοβαρό.

Επίσης, η παντελής απουσία ηγουμένου και αντιπροσώπου Μονής, σύμφωνα πάντα με αγιορείτικες πηγές, όταν μάλιστα ο αντιπρόσωπος είναι και επιστάτης και ο ηγούμενος νεοεκλεγείς, δεν είναι ό,τι καλύτερο και επιπρόσθετα δεν δείχνει τίποτα περισσότερο από έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού και αξιοπρέπειας.

Το ίδιο ισχύει και για άλλο ηγούμενο, ο οποίος, όπως αποκαλύπτουν στο ethnos.gr αγιορείτικες πηγές, «περί πολλά τυρβάζει» και στο τέλος θα μείνει μόνος και έρημος.

Οι άλλες Μονές που τον είχαν προσκαλέσει για τον εορτασμό επετείων και τελετών, καθώς και η Μονή που επισκεπτόταν για πρώτη φορά και στην οποία έμεινε έκθαμβος, τίμησαν τον «πατέρα» τους και άφησαν έναν απόηχο που έλεγε: «Παναγιώτατε, σύντομα να μας ξανάρθετε»…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ