Κόσμος

Ξεχύνωνονται ελεύθεροι οι φυλακισμένοι τζιχαντιστές του ISIS μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Δραματικές βιντεοσκοπημένες σκηνές σε φυλακή του ISIS μετά τον βομβαρδισμό του Τουρκικού πυροβολικού στη Συρία που δραπετεύουν!

Μετά την αποκάλυψη από τον Πρόεδρο Τραμπ πριν από μέρες, πως ο αμερικανικός στρατός στη βορειοανατολική Συρία είχε μετακινήσει μερικούς από τους "πιο επικίνδυνους" τρομοκράτες του ISIS εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσαν να διαφύγουν, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις εισβάλλουν στις κουρδικές περιοχές, λέγοντας: "Τους βάζουμε τους σε διαφορετικές τοποθεσίες όπου είναι ασφαλείς  ", ένας αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τουλάχιστον 5 μέλη του ISIS έχουν δραπετεύσει μετά από ένα βομβαρδισμό που έπληξε τη φυλακή τους. Αυτό έρχεται μετά από μια ξεχωριστή «ταραχή» νωρίτερα και περιστατικό απόδρασης που κινηματογραφήθηκε στο στρατόπεδο φυλακών al-Hol.

Το περιστατικό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από συριακές αλλά και από βρετανικές πηγές.

"Πέντε τζιχαντιστές αγωνιστές έχουν δραπετεύσει από μια φυλακή στη βόρεια Συρία μετά από τα τουρκικά πυρά γύρω από το χώρο", δήλωσε εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό τη διεύθυνση των Κούρδων (SDF). Οι κρατούμενοι διέφυγαν από μια φυλακή στην πόλη Qamishli, δήλωσε ο Marvan Qamishlo.

Το SDF ανακοίνωσε πριν από μέρες ότι υπό τουρκική επίθεση δεν μπορούν πλέον να διατηρούν το κατάλληλο επίπεδο ασφαλείας για τους φυλακισμένους του ISIS.

Και παρόλο που το αμερικανικό προσωπικό ειδικών δυνάμεων εξακολουθεί να είναι σε αρκετές βάσεις στην περιοχή δεν φαίνεται ότι το Πεντάγωνο έχει οποιοδήποτε σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Το SDF κρατάει περίπου 2.000 ξένους μαχητές του ISIS, 8.000 τοπικούς μαχητές του ISIS και 70.000 γυναίκες και παιδιά που συνδέονται με τον όμιλο σε διάφορα κέντρα κράτησης και στρατόπεδα στη βόρεια Συρία.

Δείτε το βίντεο της απόδρασης:

https://www.youtube.com/watch?v=cawuvD5hEFM

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές