Κόσμος

Ξεσπούν σε κλάματα Aμερικανοί στρατιώτες: «Σε 10 λεπτά σταματάμε την τουρκική εισβολή!» - Άγκυρα: «Θα κλείσουμε βάσεις των ΗΠΑ»


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ξεφτιλίζουν τους Αμερικανούς οι Τούρκοι, ενώ φθάνουν στο σημείο να ζητούν να κλείσουν βάσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Ο αντιπρόεδρος του CHP, δήλωσε πως η Άγκυρα πρέπει να κλείσει την βάση στο Κurecik, όπου εκεί βρίσκεται ραντάρ του ΝΑΤΟ. 
https://twitter.com/abdbozkurt/status/1182973566456868865?ref_src=twsrc%5Etfw

ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΣΕΣ ΜΑΝΕΣ!

Πραγματικά πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αυτό που λαμβάνει χώρα στην Βόρεια Συρία εδώ και τέσσερις ημέρες κατά των Κούρδων, ομοιάζοντας πολύ με αυτό που είχε λάβει χώρα στις προβλήτες της ελληνικής Σμύρνης της Μικράς Ασίας το 1922, όταν και πάλι οι ξένες δυνάμεις είχαν αφήσει  χιλιάδες Έλληνες στα χέρια των Οθωμανών και των συμμάχων τους με τα γνωστά αποτελέσματα (σφαγές, βιασμοί, αποκεφαλισμοί κά).

Οι Κούρδοι κλαίνε και οδύρονται για την στάση των ΗΠΑ και ειδικά των Αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή που τους αφήνουν στα χέρια δολοφόνων όπως ο FSA, αλλά και του τουρκικού στρατού, με τα εγκλήματα να λαμβάνουν ήδη χώρα στην περιοχή, παρόλο που οι Τούρκοι «κατά λάθος», χτύπησαν με πυρά πυροβόλων  Αμερικανούς και Γάλλους κομάντος, δηλώνοντας ξεδιάντροπα ότι δεν στόχευαν αυτούς αλλά Σύρους Κούρδους του YPG, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΑΜ Χ. Ακάρ.

https://twitter.com/kurdistannews24/status/1182862315403673603

Σε βίντεο αντιπροσωπευτικό της όλης κατάστασης, γενναία Κούρδισα γυναίκα και μάνα, αντιδρά έντονα σε στρατιώτες των ΗΠΑ σε περιοχή της  Βόρειας Συρίας, προκαλώντας  αισθήματα ενοχής στους ίδιους.

«Αν δεν πρόκειται να σταματήσετε αυτόν τον πόλεμο, γιατί ακόμα μένετε εδώ; Ποιος είναι ο Ερντογάν; Αυτή είναι η γη μας, όχι του Ερντογάν», λέει η ίδια ευρισκόμενη σε έξαψη για το έγκλημα που αφήνει η διεθνή κοινότητα να συντελείται στην περιοχή.

Ο Τραμπ και ο Πούτιν έδωσαν στον Ερντογάν το πράσινο φως για να επιτεθούν με μαζικούς βομβαρδισμούς στις περιοχές των Κούρδων, οι  οποίοι αφού εκπαιδεύτηκαν  από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολέμησαν τους Τζιχαντιστές, τώρα αφήνονται στο έλεος των Τούρκων Οθωμανών.

Ο Τούρκος πρόεδρος με καμάρι δηλώνει μπροστά στο κοινό του στην Άγκυρα ότι, τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν ήδη σκοτώσει 400 Κούρδους «εκπαιδευμένους  από τους Αμερικανούς» θέλοντας να προβάλει την ισχύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έναντι και των ΗΠΑ, η οποία βέβαια είναι ψεύτικη μιας και ακόμα επίσημα οι τουρκικές μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες δυνάμεις δεν έχουν προβεί σε κίνηση προς το συριακό έδαφος, παρά μόνο οι άνδρες του FSA, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα στην Συρία σύμφωνα με ειδικούς.

Στις ΗΠΑ τώρα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσε: «Ανησυχώ για τον Τραμπ , αυτός έχει διαλύσει  το αμερικανικό πνεύμα, ντρέπομαι σαν Αμερικανός για αυτό  που συμβαίνει, ντρέπομαι για τον Τραμπ».

Ένας από τους στρατιώτες των ΗΠΑ στην Βόρεια Συρία ήταν τόσο αναστατωμένος με το θέαμα των απελπισμένων Κούρδων που ξεσπώντας σε κλάματα είπε: «Αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ μας δώσει την άδειa, μπορούμε να διακόψουμε την πρόσβαση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία. Η αεροπορική επιδρομή και ο βομβαρδισμός θα σταματήσουν σε 10 λεπτά, επειδή δεν μας στέλνουν αυτή την άδεια γι 'αυτό αισθάνομαι ντροπή», τόνισε ο ίδιος.

«Αισθάνομαι σωματικά άρρωστος και βαθιά ντροπή, γιατί η δική μου χώρα, επέτρεψε αυτή τη μοίρα  στους στενούς συμμάχους μας που έδωσαν όλες τις μάχες για μας, όταν έχουμε την εξουσία να την εμποδίσουμε», δήλωσε Αμερικανός αξιωματικός των πεζοναυτών  ο οποίος υπηρέτησε στη Συρία το 2017-2018, ο οποίος μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Γύρω στους 1000 Κούρδους πολίτες περικύκλωσαν χθες  την αμερικανική βάση στο Κομπάνι και ζητούσαν  βοήθεια για να σταματήσουν τον τουρκικό  βομβαρδισμό, κάποιοι  Αμερικανοί στρατιώτες συγκινημένοι τους είπαν ότι ντρέπονται  να κοιτάνε στα μάτια,  τονίζοντας ότι  δεν έχουν άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση για να τους βοηθήσουν (όπως ακριβώς και οι Γάλλοι στρατιώτες στην προκυμαίας της Σμύρνης το 1922).

https://twitter.com/kurdistannews24/status/1183008667651543040

https://twitter.com/kurdistannews24/status/1182940777065771013

https://twitter.com/cmoc_sdf/status/1182947913967771648

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...