Κόσμος

Ξεσκεπάστηκε η Τουρκία - Ο αρχιτρομοκράτης Αλ Μπαγκντάντι «κρυβότανε" 5χλμ από τα τουρκικά σύνορα (βίντεο)

Η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και όσα ακολουθούν, τα μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.

Πάντως αν αληθεύουν, αποδεικνύεται ότι μέχρι χθες το βράδυ, ο αρχιτρομοκράτης, ηγέτης της πιο αιμοσταγούς τρομοκρατικής οργάνωσης στον κόσμο, Αλ Μπαγντάτι, ήταν υπό την προστασία της Τουρκίας, κάτι που αποδεικνύεται για τους εξής δύο λόγους.

Πρώτον, "κρυβόταν" στην επαρχία Ιντλίμπ, που είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας και του τουρκικού στρατού και Δεύτερον, όχι απλά κρυβόταν στην επαρχία Ιντλίμπ, αλλά στο χωριό Μπαρίσα, που απέχει μόλις 5χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να περνούσε στο τουρκικό έδαφος για διάφορες επιχειρησιακές ή... άλλες ανάγκες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα για την επιχείρηση, σ' αυτήν συμμετείχαν 12 επιθετικά ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ (ίσως και αεροσκάφη), με άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων, ενώ αναφέρεται ότι τις πληροφορίες για την παρουσία του αρχιτρομοκράτη στην εν λόγω περιοχή, τις έδωσαν οι Κούρδοι του YPG.

Άλλες πληροφορίες θέλουν τα αεροσκάφη και ελικόπτερα να έχουν χρησιμοποιήσει στον εναέριο χώρο της Τουρκίας για την επιχείρηση, και τον Ερντογάν να έχει "πουλήσει" τον Μπαγντάτι στις ΗΠΑ, ως αντάλλαγμα στο πράσινο φως για την επιχείρηση "Πηγή Αίματος" και όχι ειρήνης, εναντίον των Κούρδων στη Β. Συρία.

Τέλος, διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναμένεται εξέταση DNA της σορού που φέρεται να ανήκει στον αρχιτρομοκράτη, μέχρι χθες προστατευόμενο του Ερντογάν.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1188355786461843456

https://twitter.com/mohmad_rasheed/status/1188215870411161608

https://twitter.com/mohmad_rasheed/status/1188273511317540864

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ