Ρωσία

Ξεκινά ο ρωσικός «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» – Δοκιμάζονται όλα τα σώματα στρατού

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 12.000 στρατιώτες, 213 εγκαταστάσεις εκτόξευσης, η αεροπορία, το ναυτικό, ο στρατός ξηράς και πολλοί πύραυλοι θα λάβουν μέρος σε τριήμερη στρατιωτική άσκηση που ξεκινά την Τρίτη.

Σε εκτοξεύσεις πυραύλων cruise και βαλλιστικών πυραύλων σε διάφορες τοποθεσίες θα προχωρήσει ο ρωσικός στρατός, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων στις από την Τρίτη 15 έως την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η άσκηση αποσκοπεί στην εκτίμηση του επιπέδου στρατιωτικής εκπαίδευσης του προσωπικού.

Η μεγάλη στρατιωτική άσκηση περιλαμβάνει επιχειρησιακές ομάδες από τα κεντρικά όργανα της στρατιωτικής διοίκησης, καθώς και σχηματισμούς και μονάδες των στρατιωτικών δυνάμεων πυραύλων.

Περιλαμβάνει επίσης σχηματισμούς και στρατιωτικές μονάδες οι οποίες στοχεύουν στην παροχή βοήθειας στις στρατηγικές δυνάμεις αποτροπής καθώς και στις ειδικές δυνάμεις για την ανίχνευση των ελιγμών του εχθρού.

Επιπλέον, οι ασκήσεις περιλαμβάνουν αεροδρόμια και μονάδες της αεροπορίας, καθώς και εκπαιδευτικά πεδία των στρατιωτικών περιοχών, του Βορείου Στόλου και των θαλάσσιων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων στις θάλασσες Μπάρεντς, Βαλτική, Μαύρη, Οχτότσκ και Κασπία.

Με πληροφορίες από: TASS / Sputnik

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ