ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: H Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει την έρευνα για την καθαίρεση του προέδρου των ΗΠΑ


Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, ενέκρινε το ψήφισμα για την επίσημη έρευνα, για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από το προεδρικό αξίωμα.

Την επίσημη έρευνα εν όψει μιας εκρηκτικής διαδικασίας καθαίρεσης σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας καθοριστικής σημασίας ενέκρινε σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων. Για κυνήγι μαγισσών, κάνει λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να κάνει λόγο για κυνήγι μαγισσών μετά την απόφαση για επίσημη έρευνα εις βάρος του. Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, υιοθέτησε την απόφαση αυτή με 232 ψήφους υπέρ έναντι 196, καθώς οι κοινοβουλευτικοί τήρησαν σε μεγάλο βαθμό τη γραμμή του κόμματός τους.

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Τραμπ άσκησε πίεση επί του Κιέβου προκειμένου να κηλιδώσει τον πρώην αντιπρόεδρο Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπορεί να είναι πολιτικός του αντίπαλος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση των καθηκόντων του και δηλώνει ότι αποτελεί τον στόχο “πραξικοπήματος”. Σε tweet του μάλιστα μιλάει για κυνήγι μαγισσών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...