Εσωτερική Ασφάλεια

Ντίλερς ναρκωτικών με… δελτίο ασύλου στην Πλατεία Αμερικής - Είχαν «στρατολογήσει» και ανήλικους

Σεσημασμένοι για εμπόριο ναρκωτικών και με το δελτίο ασύλου στην τσέπη είναι οι 11 αλλοδαποί, αφγανικής και ιρανικής καταγωγής που συνελήφθησαν από άνδρες του τμήματος ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η δράση των διακινητών είχε μπει στο «μικροσκόπιο» το τελευταίο δίμηνο καθώς είχε διαπιστωθεί πως διακινούσαν ναρκωτικά με κάθε πιθανό τρόπο στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αμερικής, που είχε μετατραπεί σε μια από τις μεγαλύτερες «πιάτσες» των Αθηνών.

Τα μέλη της σπείρας, είχαν «στρατολογησει» ακόμη και ανήλικα παιδιά, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις πίεζαν για να πραγματοποιήσουν τις διακινήσεις. Το «κουβάρι» της υπόθεσης ξεκίνησαν να ξετυλίγουν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα.

Στελέχη του υποστελεχωμένου τμήματος ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 μήνες την έρευνα, συλλέγοντας στοιχεία και πληροφορίες, αποκρυπτογραφώντας τις κινήσεις των διακινητών και των πληροφοριών που έφταναν στο Τ.Α μέσω των πολλών συλλήψεων που πραγματοποιούσαν τα πληρώματα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι ρόλοι των μελών του κυκλώματος

Οι ύποπτοι κινούνταν με ακρίβεια και ο καθένας είχε ρόλο και αρμοδιότητες. Άλλος έφερνε τα ναρκωτικά στην πλατεία και τα μοίραζε σε 4-5 συνεργούς, αυτοί με τη σειρά τους τοποθετούσαν τα ναρκωτικά στις λεγόμενες «καβάντζες» και άλλοι παρακολουθούσαν πέριξ της πλατείας για άφιξη αστυνομικών δυνάμεων και ενημέρωναν τους υπολοίπους. Όλα εξελίσσονταν με την καθοδήγηση ενός ατόμου, επίσης αφγανικης καταγωγής, ο οποίος είχε εκπονήσει το όλο σχέδιο και είχε... εκπαιδεύσει τα μέλη της σπείρας.

Η συνεργασία των στελεχών της ασφάλειας με τις ομάδες ΔΙΑΣ που κινούνται στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα στις 18/9 τη σύλληψη 7 ατόμων που διακινούσαν ναρκωτικά και τη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου στις 19/9.

Επίσης, συλλήψεις τριων ακόμη ατόμων έγιναν από ομάδες ΟΠΚΕ και από τη υποδιεύθυνση ασφαλείας, ενώ αναμένονται να ακολουθήσουν και άλλες καθώς εκτιμάται ότι στο κύκλωμα συμμετείχαν περίπου 30 άτομα. Οι 11 έως τώρα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

newpost.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ