Τεχνολογία

Νέα Υόρκη-Σίδνεϊ: Η μεγαλύτερη σε διάρκεια καταγραμμένη απευθείας πτήση (βίντεο)

Ιστορική ήταν η πτήση Νέα Υόρκη – Σίδνεϊ της αυστραλιανή εταιρεία αερομεταφορών, Qantas, καθώς κατάφερε να ενώσει τις δύο πόλεις μέσα σε 19 ώρες και 16 λεπτά, χωρίς καμία στάση.

Με 50 επιβάτες και πλήρωμα, η πτήση QF7879 με το νέο Boeing 787-9 Dreamliner έγινε η μεγαλύτερη απευθείας πτήση που έχει καταγραφεί ποτέ.

Στόχος του ταξιδιού ήταν να εξεταστούν οι πιθανές επιπτώσεις σε πιλότους, πλήρωμα και επιβάτες, καθώς η πτήση αναμένεται να γίνει σύντομα εμπορική, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian.

https://youtu.be/1SGcu4gpV-Q

«Πρόκειται για μία πραγματικά ιστορική στιγμή για την Qantas, για την αυστραλιανή αεροπορία αλλά και γενικότερα για την παγκόσμια αεροπορία», δήλωσε ο επικεφαλής της Qantas, Alan Joyce, που ήταν παρών στην πτήση.

Πάντως, αυτή τη χρονική στιγμή, κανένα εμπορικό αεροσκάφος δεν μπορεί να ολοκληρώσει το μαραθώνιο αυτό ταξίδι, από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ με πλήρες φορτίο. Η πτήση της Qantas για να το καταφέρει αυτό, απογειώθηκε με τα μέγιστα καύσιμα, με λίγους επιβάτες, περιορισμένες αποσκευές και καθόλου φορτίο.

Σκοπός ήταν η συλλογή δεδομένων. Μία ομάδα ερευνητών παρακολουθούσε, μεταξύ άλλων, τον φωτισμό, τη δραστηριότητα, τον ύπνο και την κατανάλωση των επιβατών, καθώς και τα επίπεδα μελατονίνης του πληρώματος. Επίσης, παρακολουθήθηκαν τα εγκεφαλικά κύματα των πιλότων, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με ειδικές συσκευές παρακολούθησης του εγκεφάλου.

«Η πτήση ήταν πολύ επιτυχημένη, από δύο συνιστώσες. Η πρώτη ήταν η έρευνα. Η δεύτερη ήταν, το κατόρθωμα της απόστασης · η πτήση ήταν 16.200 χιλιόμετρα. Πετούσαμε για 19 ώρες και 16 λεπτά και προσγειωθήκαμε στο Σίδνεϊ, με περίσσευμα μάλιστα 70 λεπτών πτήσης ακόμα» σχολίασε ο κυβερνήτης, Sean Golding.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ