Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Το Brexit θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία

Τη διαβεβαίωση πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει οριστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, τόνισε για ακόμη μία φορά ο Μπόρις Τζόνσον.

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να επιμένει ότι το Brexit θα υλοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι.

«Θα φύγουμε από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Οι Βρετανοί βουλευτές καλούνται να τοποθετηθούν έναντι της προωθούμενης συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, η οποία εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Ωστόσο, μόνο εύκολη δεν πρέπει να θεωρείται η συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς η κυβέρνηση του Τζόνσον αναζητάει τη στήριξη «ανταρτών» της αντιπολίτευσης, προκειμένου να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων.

Στο μεταξύ, το κόμμα των Εργατικών έχει ήδη καταθέσει τροπολογία, με την οποία ζητάει την υποβολή αιτήματος νέας παράτασης του Brexit, εφόσον η Βουλή των Κοινοτήτων πει «όχι» στην προωθούμενη συμφωνία.

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η αποτροπή ενός «σκληρού» και «άτακτου» Brexit, το οποίο θα λάβει χώρα την 1η Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία του Brexit έχει ήδη παραταθεί δύο φορές, ενώ η Βουλή των Κοινοτήτων έχει απορρίψει συνολικά τρεις φορές την προηγούμενη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τερέζα Μέι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ