Κόσμος

Μνήμες Ψυχρού Πολέμου – Άσκηση με 57.000 στρατιώτες στην Ευρώπη

Ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης αμερικανικής στρατιωτικής άσκησης στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια.

Η άσκηση, αποκαλούμενη «DEFENDER-Europe 20″, θα αυξήσει τη στρατηγική ετοιμότητα και τη διαλειτουργικότητα των τμημάτων του αμερικανικού στρατού και θα αναδείξει την δυνατότητα τους να μεταφέρουν γρήγορα και με επιτυχία μεγάλη πολεμική δύναμη έμψυχου και τεχνικού δυναμικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη. Παράλληλα αυτή η «άμεση επέμβαση» δημιουργεί τον «χάρτη» για τις κινήσεις του στρατού σε περίπτωση κρίσης με τη Ρωσία.

Η, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ, πολυεθνική άσκηση κατάρτισης προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2020 και θα εκπληρώσει τους στόχους του ΝΑΤΟ για την πλήρη στρατιωτική ετοιμότητα.

«Το DEFENDER-Europe 20 αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία να αποδείξουμε την ισχύ του Αμερικανικού Στρατού και τη δυνατότητα γρήγορης επέμβασης σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα δείξουμε σε όλους πως με τον στρατό μας πλάι τους δεν είναι ποτέ σε κίνδυνο», δήλωσε ο Υποστράτηγος των ΗΠΑ Charles Flynn, ένας εκ των υπευθύνων της άσκησης.

Περίπου 37.000 στρατιωτες των ΗΠΑ στην Ευρώπη, των συμμάχων και των εθνικών εταίρων αναμένεται να συμμετάσχουν, ενώ θα ενισχυθούν και από 20.000 που θα μεταβούν κατευθείαν από την Αμερική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ