Κόσμος

Μικρό αγόρι σε στρατόπεδο προσφύγων: Θέλω να γίνω βομβιστής ISIS να σκοτώνω άπιστους (βίντεο)


Ένα μικρό αγόρι σε στρατόπεδο προσφύγων στη Συρία ανέφερε σε επισκέπτη ότι θέλει να καταταχθεί στον ISIS και ελπίζει να σκοτώσει άπιστους.

Ένα μικρό αγόρι σε στρατόπεδο προσφύγων στη Συρία ανέφερε σε επισκέπτη ότι θέλει να καταταχθεί στον ISIS και ελπίζει να σκοτώσει άπιστους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, o μικρός, μιλώντας χαρούμενα σε έναν άγνωστο, αποκαλύπτει ότι ονειρεύεται να γίνει ένας καμικάζι αυτοκτονίας.

Το αγόρι ανέφερε στο δημοσιογράφο ότι θα τον στόχευε αν ήταν άπιστος, αλλά υποσχέθηκε να μην τον σκοτώσει εάν είναι μουσουλμάνος.

Ειδικότερα, η συνομιλία βιντεοσκοπήθηκε από το δημοσιογράφο Μαχμούντ Σικίμπρα, που την ανήρτησε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, twitter.

Τα πλάνα τραβήχτηκαν στο στρατόπεδο προσφύγων στη Βόρεια Συρία. «Θέλω να γίνω ντόλα», ακούγεται να λέει ο μικρός, χρησιμοποιώντας έναν αραβικό όρο για τον ISIS.

Όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει αυτό, το αγόρι χρησιμοποίησε τη λέξη «ινγκιμάσι», όρο που σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιτελείς πρόκειται για έναν «εξαιρετικά θανάσιμο τύπο βομβιστή αυτοκτονίας».

Συγκεκριμένα, ένας πολεμιστής ινγκιμάσι είναι «αυτός που αναζητά να προκαλέσει το μεγαλύτερο δυνατό θάνατο και καταστροφή πριν από την πυροδότηση των εκρηκτικών», ανέφερε ο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όταν υποστηρικτής του ISIS που ήθελε να γίνει ινγκιμάσι φυλακίστηκε νωρίτερα φέτος.

Όταν, μάλιστα, ο δημοσιογράφος είπε στο αγόρι να γίνει καλύτερα γιατρός, ο μικρός απάντησε: «Όχι, ινγκιμάσι». Ενώ όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε, τι κάνουν οι βομβιστές αυτοκτονίας, ο μικρός είπε: «σκοτώνουν».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρει η Daily Mail, το στρατόπεδο αλ-Χολ στεγάζει δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένων προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων και συγγενών πολεμιστών του ISIS, με τους φόβους για την ασφάλεια να αυξάνονται.
https://twitter.com/Mahmodshikhibra/status/1179143633892712448?ref_src=twsrc%5Etfw
Από την πλευρά τους τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι «οι εντάσεις παραμένουν υψηλές στο στρατόπεδο, με θέματα ασφαλείας να προκύπτουν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση».

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά έχουν μεταφερθεί σε στρατόπεδα στη Βόρεια Συρία υπό κουρδική διοίκηση. Στο σύνολο, 12.000 πρόσφυγες-4.000 γυναίκες και 8.000 παιδιά- ζουν τώρα σε τέτοια στρατόπεδα, σύμφωνα με τις κουρδικές αρχές.

«Αυτό το αγόρι από το στρατόπεδο προσφύγων αλ χολ λέει ότι θέλει να γίνει ινγκιμάσι», σχολιάζει ο δημοσιογράφος Μαχμούντ Σικίμπρα που τράβηξε το βίντεο. «Αυτή η πεποίθηση είναι επικίνδυνη εναντίον όλων, συμπεριλαμβανομένων και των εαυτών τους», αναφέρει ο δημοσιογράφος στη σχετική ανάρτησή του στο twitter.

Δείτε το βίντεο:
https://twitter.com/Mahmodshikhibra/status/1178912709351530496?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ