Κόσμος

Μια εικόνα χίλιες λέξεις στο Κομπάνι: Οι Αμερικανοί φεύγουν, οι Σύριοι έρχονται! (εικόνες-βίντεο)

Τα αμερικανικά στρατεύματα που διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τους Κούρδους συμμάχους τους μετά την εκδήλωση της τουρκικής εισβολής στη Βόρεια Συρία, βιντεοσκοπήθηκαν να απομακρύνονται από το Κομπάνι και την ίδια στιγμή από το αντίθετο ρεύμα οχήματα με στρατεύματα των συριακών δυνάμεων να προσεγγίζουν την πόλη, συνοψίζοντας σε μια εντυπωσιακή εικόνα την έντονα περίπλοκη πολιτική κατάσταση της περιοχής.

Στα μεν αμερικανικά οχήματα κυμάτιζε η αστερόεσσα και στο φορτηγάκι μάρκας Τοyota με τους Σύριους στρατιώτες του Μπασάρ αλ Άσαντ ανέμιζε η συριακή σημαία!

Καθώς οι Αμερικανοί αποσύρθηκαν από τις θέσεις τους τη Δευτέρα, τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα ανέβηκαν στην πρώτη γραμμή για να τα αντικαταστήσουν.

Τα άρματα μάχης του Άσαντ λαμβάνουν τώρα θέσεις κοντά στην πόλη Manbij, παρά το ότι ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα είναι έτοιμα να επιτεθούν.

Σύριοι στρατιώτες επίσης ενίσχυσαν τις θέσεις τους κοντά στις συνοριακές πόλεις Tel Abaid και Sari Kani, οι οποίες υπήρξαν θέατρα μεγάλων μαχών το Σαββατοκύριακο.

Η Raqqa - η de facto πρωτεύουσα του ISIS μέχρι την ανατροπή του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου - και η Al Tabqah - η περιοχή μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης - έλαβαν επίσης ενισχύσεις.

Η επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία εισήλθε την έβδομη ημέρα της Τρίτης, καθώς τα στρατεύματα του Ερντογάν προσπαθούν να χαράξουν έναν «διάδρομο ειρήνης» πλάτους 20 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ