Κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Για μια ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook απαντάει στους συνδικαλιστές για τη σημερινή απεργία αναφέροντας «Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!».

Υπενθυμίζεται πως οι συνδικαλιστές έχουν ανέβει στα κάγκελα με την κυβέρνηση εξαιτίας διατάξεων στο νέο νομοσχέδιο, αφού μπαίνουν αυστηρές ρυθμίσεις για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τις απεργίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει τέλος στις απεργίες που αποφασίζουν και ψηφίζουν μικρές μειοψηφίες, συνήθως από οργανώσεις της άκρας Αριστεράς, χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

Στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων αναφέρει«επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.... Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!»

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!
Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.
Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών.
Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/posts/10156786210902725&width=500

Πορείες από ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η Αθήνα καθώς είναι σε εξέλιξη από της 6 το πρωί της Τετάρτης η 24ωρη απεργία των συνδικάτων που αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στα Προπύλαια και τα μέλη του ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Για τις 11:30 ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Από νωρίς και στα δύο σημείο της πρωτεύουσας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στους κεντρικούς δρόμους με πανό και σημαίες.
Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.


Μέλη του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας

Την ίδια στιγμή βέβαια οι δρόμοι της Αθήνας είναι οι… δρόμοι της ταλαιπωρίας για οδηγούς και επιβάτες. Με το μετρό να έχει τραβήξει χειρόφρενο, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας, η μετακίνηση είναι πολύ δύσκολη.
Οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας είναι μποτιλιαρισμένοι από αυτοκίνητα με τον κόσμο, οπλισμένο με υπομονή, να προσπαθεί να μεταβεί στη δουλειά του.

Χειρόφρενο στα Μέσα Μεταφορά

Το μετρό έχει 24ωρη απεργία και θα παραμείνει κλειστό, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του ΗΣΑΠ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη (12-3 το μεσημέρι), στις γραμμές 1, 2 και 3, όπως ανακοινώθηκε.Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πριν ξεκινήσει η πορεία Το μετρό έχει 24ωρη απεργία και θα παραμείνει κλειστό, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του ΗΣΑΠ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη (12-3 το μεσημέρι), στις γραμμές 1, 2 και 3, όπως ανακοινώθηκε.

Στάση εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Αμφότερα θα κινούνται από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, βάζοντας χειρόφρενο στις πρώτες τρεις και τις τελευταίες 3 ώρες εργασίας τους.

Και οι υπάλληλοι του τραμ θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, καθώς οι συρμοί θα κινούνται από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, που θα μείνει χωρίς λεωφορεία.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι πρέπει «να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το «όπλο» μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία».


Στην πορεία του ΠΑΜΕ και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

«Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση, αμέσως τώρα, να αποσύρει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, που επιδιώκει να φιμώσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που πλήττει καίρια εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρονών», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.


Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πριν ξεκινήσει η πορεία

Επεισόδια σε συμβολαιογραφείο ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και τα ΜΑΤ

Άναψαν τα αίματα στο Κολωνάκι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μελών του ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφείο και σημειώθηκαν επεισόδια.


Μέλος του ΠΑΜΕ φωνάζει συνθήματα κατά τη διάρκεια της πορείας

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Σκουφά 77, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

Λουκέτα και ρολά κατέβασαν σήμερα πολλές υπηρεσίες που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.


Η πορεία της ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από κοινού με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλα σωματεία, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι πολεοδομίες, οι νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές.
Παράλληλα, 24ωρη απεργία αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ