Σκοπιανό

Με Google Search αποφάσισε ο Μητσοτάκης για το σήμα στα μακεδονικά προϊόντα!

Την αμφιβολία των φορέων αν στα μακεδονικά προϊόντα θα πρέπει να αναγράφεται «Macedonia» ή «Makedonia» έλυσε με μια απλή αναζήτηση στο Google ο πρωθυπουργός, είπε στο Sputnik ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Tο θέμα του σήματος που θα κατοχυρωθεί διεθνώς για να αναγνωρίζονται τα μακεδονικά προϊόντα συζητήθηκε στην χτεσινή σύσκεψη φορέων που έγινε στο Διοικητήριο (υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης) υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρόταση που είχε ετοιμάσει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) παρουσιάστηκε στον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να εγκριθεί και να συνεχιστούν οι διαδικασίες της πιστοποίησης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρόταση του ΣΕΒΕ για όλα τα προϊόντα της Μακεδονίας, είναι το γράμμα «μ» ενώ παράλληλα στο σήμα- σφραγίδα θα υπάρχει η λέξη «Macedonia» αλλά και η φράση «The Divine Great Land». Όπως υποστήριξε ο ΣΕΒΕ η λέξη divine είναι διεθνώς γνωστή και παραπέμπει στους θεούς του Ολύμπου και την ελληνική μυθολογία ενώ η λέξη great παραπέμπει ευθέως στον Μέγα Αλέξανδρο. Όσον αφορά το πεζό γράμμα «μ», αυτό υποστηρίζουν ότι παραπέμπει στην Ελλάδα καθώς χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως μαθηματικό σύμβολο.

Το Google search του πρωθυπουργού
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε προσεκτικά την παρουσίαση του σήματος για τα μακεδονικά προϊόντα χωρίς να διακόψει τους ομιλητές. Αυτό όμως, που τράβηξε την προσοχή του ήταν ότι οι γραφίστες που επιμελήθηκαν το σήμα, είχαν κάνει δύο προτάσεις.

Μία που έγραφε «Macedonia» και μία δεύτερη που έγραφε «Makedonia». Αυτό εξάλλου ήταν και το… μπέρδεμα των φορέων. Ποια από τις δυο λέξεις να προτιμήσουν για να μην μπερδεύονται οι καταναλωτές και αναρωτιούνται εάν πρόκειται για προϊόντα από την Ελλάδα ή από τα Σκόπια!

Τη λύση την έδωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας αναζήτηση στη μηχανή της Google!

«Ο πρωθυπουργός είναι έξυπνος και πρακτικός άνθρωπος. Έκανε αναζήτηση στη Google τη λέξη Macedonia και είδε ότι τα αποτελέσματα αφορούν τα Σκόπια ενώ στην αναζήτηση της λέξης Makedonia, τα αποτελέσματα αφορούν την Ελλάδα», είπε στο Sputnik ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως στο σήμα που θα κατοχυρωθεί, η λέξη που θα αναγράφεται μετά το «μ», θα είναι «Makedonia», όπως αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, το πιθανότερο είναι πως θα αντικατασταθεί η λέξη «divine» με τη λέξη «Greek» και έτσι η φράση θα γίνει «The Greek Great Land».

Η αναμορφωμένη πρόταση όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος θα επεξεργαστεί από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία θα δημιουργήσει και το τελικό σήμα το οποίο στην συνέχεια θα κατατεθεί προς κατοχύρωση.

«Θεωρώ ότι σύντομα και εννοώ τις επόμενες ημέρες η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών θα έχει ολοκληρώσει το νέο γραφιστικό το οποίο θα το δούμε και θα είναι αυτό το οποίο θα προχωρήσει προς κατοχύρωση» είπε χαρακτηριστικά.

Θέση στο θέμα έχει πάρει και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς χτες μετά την σύσκεψη ανέφερε ότι το σήμα θα επανεξεταστεί «προκειμένου και οι τρεις περιφέρειες να συμφωνήσουν σε αυτό, διότι θα είναι ένα σήμα το οποίο θα δεσμεύει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Μακεδονίας και όχι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία. Θα είναι ένα σήμα που θα ταξιδέψει παγκοσμίως, το οποίο θα έχει τη στήριξη όλων των φορέων και των επιχειρηματικών ομίλων και των επιμελητηρίων».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...