Κόσμος

Μεξικό: Νέο μακελειό σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενόπλων και αστυνομίας – Τουλάχιστον 15 οι νεκροί

Για άλλη μια φορά τα καρτέλ ναρκωτικών προκάλεσαν μακελειό σε περιοχή του Μεξικού, καθώς τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτικών και ενόπλων, στη νότια Πολιτεία Γκερέρο.

Το χρόνιο πρόβλημα με τα καρτέλ συνεχίζει να απασχολεί την κυβέρνηση, καθώς μία ημέρα πριν, 13 αστυνομικοί δολοφονήθηκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα από εκτελεστές. Χθες έγιναν οι κηδείες τους με τιμές από την αστυνομία και πλήθος κόσμου. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της χώρας, Λόπες Ομπραδόρ, έλεγε πως πιστεύει ότι αυτή η κατάσταση θα αλλάξει. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα εξασφαλίσουμε ειρήνη. Έχουμε αφοσιωθεί σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο προηγούμενες κυβερνήσεις επέτρεψαν να πάρει διαστάσεις», είπε.

Στον τόπο της ενέδρας, όπως εικονίζεται σε φωτογραφίες που δημοσίευσαν μεξικανικά ΜΜΕ, πλάι σε καμένα περιπολικά της αστυνομίας διάτρητα από ριπές αυτομάτων όπλων είχαν αφεθεί πλακάτ του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο — μιας από τις ισχυρότερες συμμορίες στο Μεξικό — που προειδοποιούσαν τους αστυνομικούς να μην υποστηρίζουν άλλες συμμορίες.

Περίπου 80 στρατιωτικοί με ένα ελικόπτερο αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να εντοπίσουν τους δράστες, δήλωσε ο στρατηγός Λουίς Σαντοβάλ, υπουργός Άμυνας. Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Αλφόνσο Ντουράσο από την πλευρά του ότι η χρήση βίας από τις αρχές είναι το μέσο της ύστατης προσφυγής και ότι σκοπός της κυβέρνησης του Λόπες Ομπραδόρ είναι να υπάρξει «ειρήνευση στη χώρα δίχως τη χρήση βίας, χωρίς καταστολή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ