Κόσμος

Ματέο Ρέντσι: Γιατί θα μηνύσει τον Ελληνο-αμερικανό πρώην σύμβουλο του Τραμπ;

Έτοιμος να υποβάλλει μήνυση στον πρώην σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Γιώργο Παπαδόπουλο, φαίνεται να είναι ο Ματέο Ρέντσι. Τι προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού;

Ο Ματέο Ρέντσι προανήγγειλε την προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον του πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Γιώργου Παπαδόπουλου.

Η μηνυτήρια αναφορά συνίσταται στις καταγγελίες του Ελληνο-αμερικανού περί σκευωρίας του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα εναντίον του νυν προέδρου των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο «Ματέο Ρέντσι χρησιμοποιήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να “χτυπήσει” τον Τραμπ και τώρα ο Ρέντσι μένει έκθετος εξαιτίας αυτής της ιστορίας».

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνεργάστηκε με τις Αυστραλία, Ιταλία, Τουρκία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να βοηθήσουν στην εκλογική ήττα του Τραμπ, το 2016.

Ο Ρέντσι έσπευσε άμεσα να απαντήσει στις κατηγορίες, διαμηνύοντας ότι η δήλωση του Παπαδόπουλου «προκαλεί σοβαρή ζημιά στη φήμη μου».

«Θα τα πούμε στο δικαστήριο» έσπευσε να προσθέσει, προαναγγέλλοντας την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

Νωρίτερα, ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Λίντσεϊ Γκράχαμ, φέρεται να απέστειλε κοινή επιστολή στους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας, στην οποία τους καλούσε να συνεργαστούν με το υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση του «Russiagate».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία κατηγορήθηκε ότι ενεπλάκη στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένων και των προεδρικών εκλογών του 2016 - κάτι το οποίο ωστόσο, ουδέποτε αποδείχθηκε.

Παρ’ όλα αυτά, οι Δημοκρατικοί επιμένουν στα περί σκευωρίας μεταξύ «ρωσικών πρακτόρων» και «συμβούλων του Τραμπ».

Η Μόσχα έχει επανειλημμένως αρνηθεί κάθε εμπλοκή στις πολιτικές υποθέσεις των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι οι κατηγορίες αποτελούν δικαιολογία για την ήττα των Δημοκρατικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ