Σκοπιανό

Μας δουλεύει ο Ζάεφ: Ξέχασαν… τις πινακίδες στα αρχαιοελληνικά αγάλματα των Σκοπίων - Kαμία αντίδραση από την Αθήνα

Δεν έχουν επανατοποθετηθεί οι πινακίδες, που ξηλώθηκαν από πολίτες, στα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄ στο κέντρο των Σκοπίων, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Πέρασαν δύο μήνες

«Τον Αύγουστο, οι διευκρινιστικές πινακίδες που ανέφεραν ότι τα αγάλματα ανήκουν στον ελληνικό πολιτισμό και παράδοση, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τοποθετήθηκαν σε τρία αγάλματα του λεγόμενου ‘Σχεδίου Σκόπια 2014’» τονίζεται σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού tv21.tv.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν «Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στου Φιλίππου Β΄ και στο άγαλμα της Ολυμπιάδας. Την επόμενη ημέρα της τοποθέτησής τους, αποκολλήθηκαν από πολίτες. Το μόνο που έμεινε ήταν αυτό της Ολυμπιάδας», προστίθεται στο ρεπορτάζ, αναφέρει ο echedoros.

Από τότε έχουν περάσει δύο μήνες, αλλά ο δήμος των Σκοπίων, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για αυτές, δεν τις έχει ακόμη τοποθετήσει, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Υποσχέθηκαν, αλλά…

«Η επιγραφή που τοποθετήθηκε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έλεγε ότι ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό, ξηλώθηκε από πολίτες που διαφώνησαν. Οι δημοτικές αρχές δεν την έχουν ακόμη αποκαταστήσει», λέει η Αλμεντίνα Ισμαίλι, δημοσιογράφος του TV21.

Σύμφωνα με την ίδια, ο δήμος υποσχέθηκε ότι θα τις τοποθετήσει εκ νέου, αλλά δεν διευκρίνισε πότε.

 

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=0oUBVH2XLhc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ