Οικονομία

Μία ανάσα πριν από το μεγάλο deal Fiat και Peugeot

Προς συμφωνία συμπόρευσης οδεύουν η Fiat Chrysler και η Peugeot, με σκοπό τη δημιουργία ενός γίγαντα στην αυτοκινητοβιομηχανία αποτίμησης 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι σχετικές ανακοινώσεις σύμφωνα με μία πηγή που επικαλείται το Reuters μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και το πρωί της Πέμπτης.

Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις οι δύο εταιρίες ανέφεραν ότι διεξάγουν συζητήσεις με σκοπό τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, αντιμετωπίζοντας από κοινού τις προκλήσεις που θέτουν τα τεχνολογικά κόστη και οι νέοι κανονισμοί που διέπουν την αυτοκινητοβιομηχανία.

Αφού απέρριψε την προτεινόμενη συγχώνευση με την γαλλική ανταγωνίστρια Renault τον Ιούνιο, η Fiat Chrysler (FCA) επιβεβαίωσε σήμερα την προσπάθειά της να επιδιώξει μια εναλλακτική συμμαχία σε μια εποχή κατά την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες επενδύσεις με στόχο μεταξύ άλλων την ηλεκτροκίνηση, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Ωστόσο αν μια συνένωση δυνάμεων μεταξύ της Peugeot και της FCA καταφέρει να ξεπεράσει τα πολιτικά, οικονομικά και διοικητικά εμπόδια, η νέα επιχείρηση θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς βρίσκονται αντιμέτωπες με την προοπτική επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης, η οποία συμπίπτει με τις μεγαλύτερες τεχνολογικές αλλαγές εδώ και έναν αιώνα.

Οι δύο εταιρίες είπαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για τη συνένωση των δυνάμεών τους σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν κολοσσό αξίας 50 δισεκ. δολαρίων, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...