Υγεία

«Λουκέτο» ΕΦΕΤ σε εταιρεία ζύμης: «Τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία»

Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της εγκατάστασης παραγωγής προϊόντων ζύμης (πίτσες, τυρόπιτες, σφολιατοειδή, κλπ) και ειδών ζαχαροπλαστικής με βάση το γάλα «ΠΡΕΣΤΟ ΑΒΕΕ» προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ διαπίστωσε κατά τη διάρκεια ελέγχου στην επιχείρηση πως τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία λόγω των συνθηκών υγιεινής.

Για την εφαρμογή της αναστολής λειτουργίας ενημερώθηκαν άμεσα η Αδειοδοτούσα Αρχή και η Ελληνική Αστυνομία και ξεκινάει η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων (προστίμου).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν διαπιστωθεί και σε προηγούμενους ελέγχους, παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, ορισμένες καθ’ υποτροπή, για τις οποίες έχουν ήδη επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα).

Ο ΕΦΕΤ συνεχίζει τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ