Κυπριακό

Κυπριακό: «Ναι» Αναστασιάδη για τριμερή άτυπη συνάντηση στο Παρίσι

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να αρνηθεί μία πρόσκληση του κ. Γκουντέρες προς του ηγέτες, ούτε μία πενταμερή άτυπη συνάντηση, ώστε να συζητηθούν τα απαραίτητα προκαταρκτικά για την πορεία του Κυπριακού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί τις πληροφορίες που φέρουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να έχει απαντήσει θετικά σε εισήγηση του ΟΗΕ για τριμερή συνάντηση (Γκουτέρες-Αναστασιάδη-Ακιντζί) στο Παρίσι.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Πολίτης 107.6 ο κ. Προδρόμου είπε ότι κατόπιν βολιδοσκόπησης προς τις πλευρές από το γραφείο του ΓΓ του ΟΗΕ απάντησε η ελληνοκυπριακή πλευρά απάντησε θετικά για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στο Παρίσι μεταξύ 11-13 Νοεμβρίου, στο περιθώριο του Φόρουμ Ειρήνης. Πρόσθεσε ακόμη ότι σχετική ανακοίνωση θα υπάρξει εντός των ωρών.

Όπως σημείωσε ο κ. Προδρόμου, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να αρνηθεί μία πρόσκληση του κ. Γκουντέρες προς του ηγέτες, ούτε μία πενταμερή άτυπη συνάντηση, ώστε να συζητηθούν τα απαραίτητα προκαταρκτικά για την πορεία του Κυπριακού.

Την ίδια ώρα ο κ. Προδρόμου διευκρίνισε ότι με την Τουρκία να προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ δεν μπορούν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...