Κόσμος

Κρεμλίνο: Σημαντική συνεισφορά του Τραμπ, αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε μία μεγάλη συνεισφορά στην μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες ότι ο Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε στην διάρκεια της επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Συρία.

Συντονισμός Τούρκων - Αμερικανών για την εξουδετέρωση του αλ Μπαγκντάντι

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είχαν συντονιστεί ουσιαστικά με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, κατά τη νύχτα της διεξαγωγής της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, με στόχο την εξουδετέρωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στα βορειοδυτικά της Συρίας, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προεδρικού εκπροσώπου Ιμπραχίμ Καλίν.

«Οι στρατιωτικές μας μονάδες και οι υπηρεσίες πληροφοριών ήταν σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες αμερικανικές υπηρεσίες για το ζήτημα αυτό και ήταν συντονισμένες. Ειδικότερα..., τη νύχτα διεξαγωγής της επιχείρησης, μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε ουσιαστική διπλωματία μεταξύ των στρατιωτικών αρχών», δήλωσε ο Καλίν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ