Κόσμος

Κρατικά συνοικέσια για μοναχικές καρδιές στην Ιαπωνία - Μια πρωτοβουλία για το δημογραφικό πρόβλημα

Σε κοινωνικό φαινόμενο έχει εξελιχθεί στην Ιαπωνία η δυσκολία να βρει ένας άνθρωπος όχι μόνο τον ιδανικό ή την ιδανική σύντροφο αλλά έστω κάποιον σύντροφο στη ζωή του, ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Η αδυναμία εξεύρεσης συζύγου έχει αρχίσει μάλιστα να απασχολεί και το ίδιο το κράτος, ιδίως λόγω των δημογραφικών συνεπειών, αλλά και του αντίκτυπου που έχει μία τέτοια εξέλιξη στην οικονομία της χώρας.

Για τον λόγο αυτό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, με επίκεντρο τη σύσταση δημοτικών γραφείων συνοικεσίων, προσφέρουν υπηρεσίες ανεύρεσης συζύγου (που στα ιαπωνικά ονομάζονται «ίζου κονκάτσου» = κυνήγι του/της αποδημητικού/ης συζύγου).

Το «κυνήγι συζύγου» περιλαμβάνει τη λειτουργία ειδικών εφαρμογών (app) και διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων και πάρτι, έτσι ώστε να έλθουν σε προσωπική επαφή οι εγγεγραμμένοι και χρήστες της εφαρμογής, με στόχο να φέρουν τους νέους από τις πόλεις στην επαρχία και το αντίθετο.

Το σύστημα έχει αρχίσει να αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Παράδειγμα αποτελεί η επαρχία Ακίτα, στο βόρειο άκρο της μεγαλύτερης νήσου της Ιαπωνίας, όπου η τοπική κυβέρνηση ανέλαβε την πρωτοβουλία να λύσει το πρόβλημα των κατοίκων να βρουν σύντροφο. Θέτοντας σε λειτουργία ένα ιντερνετικό πρόγραμμα γνωριμιών, πριν εννέα χρόνια, με στόχο να φέρει κοντά τις «μοναχικές καρδιές» της επαρχίας, έχει καταφέρει μέσα σε αυτό το διάστημα να ενώσει μεταξύ τους 1.350 κατοίκους της Ακίτα, αποδεικνύοντας πως η κρατική πρόνοια μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και στον ιδιωτικό βίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...