Ένοπλες Συρράξεις

Κούρδος ηγέτης: "Θα πολεμήσω τους Τούρκους μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μου"

Ο Σάλεχ Μουσλίμ, πολιτικός ηγέτης των Κούρδων, μίλησε για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Κούρδων απέναντι στην Τουρκική εισβολή.

Ο πολιτικός ηγέτης των Κούρδων της Συρίας, Σάλεχ Μουσλίμ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως δεν υπάρχει μέρος στη Βόρεια Συρία που να ελέγχεται πλήρως από τους Τούρκους.

Είναι η 7η μέρα της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη Συρία. Η Ρας Αλ Αΐν ανήκει στις περιοχές που δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον Μουσλιμ.

Ο Σάλεχ Μουσλίμ αναφέρει ότι η Άγκυρα στηρίζει τους Τζιχαντιστές με αεροπορία, με πυροβολικό και τανκς. Πάνω από τα σύνορα της Ρας Αλ Αίν βρίσκονται περισσότερα από 300 τάνκς. Σε αντίθεση με τις δηλώσεις της τουρκικής πλευράς, ο Κούρδος ηγέτης επισημαίνει πως καμία περιοχή δεν ελέγχεται πλήρως από τους Τούρκους.

Στην Ταλ Αμπιάντ, που σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχεται από τα τουρκικά στρατεύματα, συνεχίζονται οι μάχες στα περίχωρα της πόλης, όμως ο Κούρδος ηγέτης υποστηρίζει ότι έχουν καταλάβει όλη την πόλη.

Για τη συμφωνία των Κούρδων με τον Άσαντ ο Κούρδος ηγέτης τονίζει πως είναι μια πρώτη συνεννόηση, με διαμεσολάβηση της Ρωσίας για την προστασία των συνόρων από τον τουρκικό στρατό. Όπως, μάλιστα, σημειώνει η Ρωσία δεν θέλει άμεση σύγκρουση μεταξύ συριακών και τουρκικών στρατευμάτων.

Την ίδια ώρα οι Κούρδοι μαχητές βρίσκονται στην Ρας αλ-Αϊν για να την υπερασπιστούν μέχρι τέλους, σύμφωνα με δηλώσεις τους.

«Ήρθα από το Ντερμπασίρ στην Ρας αλ Αΐν να βοηθήσω. Είμαι 7 ημέρες εδώ. Ο κόσμος εδώ καταστράφηκε, αλλά είδα ότι όλοι είναι σαν μια γροθιά εναντίον των Τούρκων και των συμμάχων τους. Και αυτό θα γίνει μία δύναμη για όλους τους Κούρδους. Ο Ερντογάν λένε θα πάρει την Ρας αλ Αΐν. Δεν θα την πάρει με τίποτα.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κούρδος ηγέτης.

Τέλος προσέθεσε: «Θα τους πολεμήσω μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μου.»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ