Κοινωνία

Κορυδαλλός: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας – Δικογραφία εις βάρος 14 ατόμων

Εξιχνιάσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος πέντε (5) ατόμων, η οποία διαπράχθηκε την 1-8-2017 στον Κορυδαλλό.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά δεδομένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εννέα (9) εκ των δραστών (-5- ημεδαποί, ηλικίας 30, 31, 32, 33 και 50 ετών και -4- αλλοδαποί, ηλικίας 32, 34, 35 και 41 ετών) ενώ στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται πέντε (5) ακόμη άγνωστοι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, των σωματικών βλαβών και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 1-8-2017 ανωτέρω δράστες, μερικοί εκ των οποίων έφεραν όπλα και ράβδους (γκλοπ), προσέγγισαν διαδοχικά κατάστημα-κουρείο στην περιοχή του Κορυδαλλού και έπειτα από διαπληκτισμό επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη καθώς και σε άλλους δύο παρευρισκόμενους, χτυπώντας τους με διάφορα αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ένας εκ των δραστών, πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ημεδαπών, θαμώνων παρακείμενης καφετέριας ενώ κατά τη διαφυγή τους, έτεροι δράστες, πυροβόλησαν προς το εσωτερικό του κουρείου προκαλώντας φθορές.

Κίνητρο της επίθεσης ήταν οι προσωπικές διαφορές ενός εκ των δραστών (33χρονος ημεδαπός) με τον ιδιόκτητη του κουρείου ο οποίος, όπως προέκυψε, λίγες ώρες νωρίτερα είχε διαπληκτιστεί ξανά στο ίδιο σημείο μαζί του.

Από την έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο δράστης του πυροβολισμού που επέφερε και τον τραυματισμό των θαμώνων της καφετέριας, είναι ο 34χρονος αλλοδαπός.

Ακόμη, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία ενός εκ των δραστών ( 35χρονου αλλοδαπού), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με -15- φυσίγγια, τα οποία δεν συσχετίζονται με τις προαναφερόμενες πράξεις, πλην όμως συνελήφθη, εντός των ορίων του αυτοφώρου, για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και ένας 50χρονος ημεδαπός, ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις, διακίνηση ναρκωτικών, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, η πλειοψηφία αυτών έχει απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων μεταξύ των οποίων συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.α

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε χθες (22-10-2019) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ενώ σε βάρος του 34χρονου αλλοδαπού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...