Κόσμος

Κομισιόν: Να μας ενημερώσει η Βρετανία για τα επόμενα βήματά της

Για τα επόμενα βήματα που πρόκειται να κάνει η βρετανική κυβέρνηση μετά το νέο «μπλόκο» στο Βρετανικό Κοινοβούλιο θέλει να μάθει η Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της σχετικά με το Brexit μετά την απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου να επιδιώξει περαιτέρω καθυστέρηση στη διαδικασία αποχώρησης, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.

«Η Κομισιόν λαμβάνει υπόψιν της την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με την λεγόμενη τροπολογία Λέτουν που σημαίνει ότι η ίδια η συμφωνία αποχώρησης δεν ψηφίστηκε σήμερα. Έγκειται στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να μας ενημερώσει σχετικά με τα επόμενα βήματα το συντομότερο δυνατό», έγραψε η Αντρέεβα στη σελίδα Twitter της.
Σε μια κρίσιμη ψηφοφορία το Σάββατο, η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη λεγόμενη τροποποίηση Λέτουν, το οποίο ορίζει ότι η έγκριση της συμφωνίας Brexit παρατείνεται μέχρι να επικυρωθεί η σχετική νομοθεσία που περιλαμβάνει.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ενεργοποιεί αυτόματα τον νόμο Benn, που από το κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, που απαιτεί από την κυβέρνηση να ζητήσει μια παράταση στο Brexit εάν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν το σχέδιο μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Ο Τζόνσον απάντησε στην ψηφοφορία του Σαββάτου λέγοντας ότι δεν θα ζητήσει την παράταση του Brexit και επιβεβαίωσε τη δέσμευση να συμβεί στις 31 Οκτωβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...