Κυβέρνηση

Κεφαλογιάννης: Εντός τεσσάρων μηνών το πλαίσιο για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών

Εντός τεσσάρων μηνών θα είναι έτοιμο το πλαίσιο για την κυκλοφορία όλων των μικροοχημάτων, όπως τα πατίνια ή τα skate rollers, στις πόλεις, δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Η Ελλάδα είναι δύο βήματα μπροστά από την ΕΕ. Κανένα έγγραφο καμία οδηγία δεν έχει εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την ελεύθερη διακίνηση όχι μόνο των πατινιών αλλά και των άλλων μικρών μέσων μετακίνησης. Από το υπουργείο Υποδομών έχει ήδη συσταθεί Ειδική Επιτροπή -μετά και την επιστολή από την Ένωση Συγκοινωνιολόγων- με τη συμμετοχή και όλων των αρμόδιων φορέων, η οποία εξετάζει όλο το πλαίσιο και θα παραδώσει τις προτάσεις της μέσα σε στο δεσμευτικό χρονικό περιθώριο των τεσσάρων μηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος θα ανακοινωθούν προσωρινά μέτρα για την κυκλοφορία τους στις πόλεις.

Ο κ. Κεφαλογιάννης διευκρίνισε ακόμα ότι το νομοθετικό πλαίσιο θα καθορίζει τόσο τις τεχνικές προδιαγραφές των μικροοχημάτων όσο και τους συγκεκριμένους χώρους και σταθμούς για την κυκλοφορία τους, ενώ θα προβλέπει και θέματα που αφορούν την ασφάλεια των ίδιων οδηγών μικροοηχημάτων.

«Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα σε ό,τι αφορά την αγορά και την ασφάλεια των μικροοχημάτων. Υπάρχει ένα δεσμευτικό χρονικό πλαίσιο τεσσάρων μηνών. Πρέπει να θεσπιστούν κανόνες τόσο για την αγορά όσο και την κυκλοφορία αυτών των οχημάτων και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις», κατέληξε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Κεγκέρογλου έκανε λόγο για νομοθετική πρωτοβουλία που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη η δημιουργία ενός πλαισίου με κανόνες και προϋποθέσεις για την ένταξη του νέου αυτού οικολογικού μέσου στο σύστημα μετακινήσεων.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ