Περιβάλλον

Καταρρίπτεται και η θεωρία με την εξαφάνιση των πολικών αρκούδων - Ειδική επιστήμονας εξηγεί

Με την ασφυκτική πίεση της "Γκρεταμάνια" και των συμπαρομαρτούντων αυτής έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες πολικών αρκούδων που λιμοκτονούν.

Τα παιδιά των σχολείων διδάσκονται καθημερινά την αγωνία για την τύχη των χαριτωμένων λευκών αρκούδων που λιμοκτονούν, πνίγονται και πεθαίνουν.

Το νέο βιβλίο της Dr. Susan Crockford εξηγεί όμως γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια.

Οι πολικές αρκούδες έγιναν τα πλάσματα της αφίσας του κινήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η Καναδή ζωολόγος Susan Crockford έχει άλλη άποψη και την καταθέτει αφού έχει γράψει ένα σημαντικό νέο βιβλίο.

"The Polar Bear Catastrophe That Never Happened" (Η καταστροφή των πολικών αρκούδων που δεν συνέβη ποτέ) όπως τιτλοφορείται το βιβλίο εξηγεί γιατί η καταστροφική μείωση των αριθμών των πολικών αρκούδων που υποσχέθηκαν το 2007 απέτυχε να υλοποιηθεί. Η Δρ Κρόκφορντ πλήρωσε βαρύ τίμημα πάντως για τις αποκαλύψεις της, καθώς έγινε το "μαύρο πρόβατο" της επιστημονικής κοινότητας.

Οι προοδευτικοί αριστεριστές και λοιποί επαγγελματίες ακτιβιστές θεωρούν ότι η δυστυχισμένη τους αφήγηση μιας πολικής αρκούδας που χαροπαλεύει είναι πολύτιμη για να επιτρέψει την παρέμβαση σκληρών δεδομένων. Και είναι διατεθειμένοι να καταστρέψουν τη φήμη όσων τολμούν να πουν την αλήθεια.

Το γεγονός είναι ότι οι πολικές αρκούδες είναι μια ιστορία επιτυχίας διατήρησης. Οι αριθμοί τους εξερράγησαν από περίπου 5.000 στη δεκαετία του 60 μέχρι και πάνω από 30.000 σήμερα χάρη στην απαγόρευση κυνηγιού.

Οι πολικές αρκούδες ακμάζουν.

Η πολική αρκούδα ως εικονίδιο της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι ανθρωπομορφισμός συνωστισμένος με το χτύπημα του συναγερμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...