Εκκλησία

Καμία αντίδραση για την σφαγή των Τούρκων στην Συρία από τους "αδελφούς" Βαρθολομαίο-Φραγκίσκο-Μόνο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών καταδίκασε

"Ξέχασαν" την σφαγή που έχει εξαπολύσει ο Τουρκικός στρατός στην Συρία οι "αδελφοί" Φραγκίσκος & Βαρθολομαίος...

Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ευαισθητοποιήθηκαν για τους χριστιανικούς-και όχι μόνο βέβαια-πληθυσμούς που υπόκεινται στην βία του γνωστού νέου Αττίλα.

Ο ένας ασχολείται με την Σύνοδο του Αμαζονίου, και ο άλλος έχει στραμμένα οφθαλμούς και ώτα στην σύνοδο της Ιεραρχίας στην Αθήνα για το ουκρανικό.

Πού καιρός για τα θύματα της νέας τουρκικής εισβολής;; 

Γενικά η διοικούσα χριστιανική κοινότητα δεν έχει αντιδράσει. Ούτε από άλλους προκαθήμενους δογμάτων και εκκλησιών είδαμε καμία επίσημη αντίδραση.

Το μόνο που καταδίκασε με σθένος ήταν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών του οποίου ο γενικός γραμματέας εκφράζει "μεγάλη ανησυχία" για την τύχη του άμαχου πληθυσμού. Ένα έθνος "υπόκειται σε πάρα πολλές συγκρούσεις". Είναι καιρός "για ειρήνη, εκεχειρία και διάλογο". Τουλάχιστον 100.000 πολίτες διαφεύγουν από τη βία. Οι επιθέσεις του ISIS, που έχει αποκτήσει νέα σθένος, προστίθενται στην τουρκική επίθεση.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών το οποίο συγκεντρώνει 348 Προτεσταντικές, Λουθηρανικές, Αγγλικανικές και Ορθόδοξες ομολογίες και αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς για τον διαχριστιανικό διάλογο  μιλά για ισχυρή "ανθρωπιστική" επίδραση στους πληθυσμούς της περιοχής.

"Ο συριακός λαός", αναφέρει ο γραμματέας του, Olav Fykse Tveit - έχει ήδη υποβληθεί σε πάρα πολλές συγκρούσεις, σε καταστροφές και εκτοπισμό. "Οι εκκλησίες στον κόσμο ζητούν ένα τέλος. Το τέλος των δεινών του λαού. Που υπέστη αρκετές μάχες, χάος και θάνατο",

Συνεχίζοντας αναφέρει πως αυτή είναι η εποχή "για ειρήνη, για εκεχειρία, διάλογο, δικαιοσύνη για τα θύματα φρικαλεοτήτων  μέσα από αυτά τα καταστροφικά χρόνια βίας". Εκτός από τους εκτοπισθέντες στις μάχες, θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια άνθρωποι που θα υποφέρουν εξαιτίας των συνεπειών των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην υποδομή, στις βασικές υπηρεσίες για την καθημερινή ζωή ".

"Η εισβολή από την Τουρκία" καταλήγει το μήνυμα "θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην πολιτική διαδικασία που προωθείται από τα Ηνωμένα Έθνη και στην πρόσφατη επανάληψη του εθνικού διαλόγου"

Εκκλησία Σκωτίας

Από τις υπόλοιπες εκκλησίες, άκρα του τάφου σιωπή. Μόνο η Εκκλησία της Σκωτίας ζήτησε "ταχεία δράση" για να τερματιστεί η βία στη βόρεια Συρία.

Ο κ. Richard Frazer, σύμβουλος του Συμβουλίου της Εκκλησίας και της Κοινωνίας της Εκκλησίας της Σκωτίας, επέκρινε έντονα την επίθεση.

"Καθώς ο κόσμος παρακολουθεί τις εκθέσεις των Τουρκικών δυνάμεων που μετακινούνται στη βόρεια Συρία, ανησυχούμε βαθύτατα για την απώλεια ζωών και την καταστροφή σπιτιών που θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στον τοπικό πληθυσμό", ανέφερε.

"Διάφορες κοινότητες που έχουν ονομάσει αυτήν την περιοχή σπίτι τους για αιώνες απειλούνται με βία και θρησκευτικές διώξεις".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ