ΗΠΑ

Καθυστέρηση πέντε ετών για το νέο αμερικανικό αντιτορπιλικό τύπου Stealth USS Zumwalt

Το καινοτόμο αντιτορπιλικό τύπου stealth, κλάσης Zumwalt, παρουσίασε νέα προβλήματα τα οποία δεν του επιτρέπουν να εισέλθει σε ενεργό υπηρεσία, έχοντας ήδη καθυστερήσει για μία πενταετία.

Το USS Zumwalt (DDG-1000) - το πρώτο από τα τρία νέα αντιτορπιλικά τύπου Stealth για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ - δεν πρόκειται να παραδοθεί με πλήρη ικανότητα μάχης μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, πέντε χρόνια πίσω από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Ο Colleen O'Rourke, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, επιβεβαίωσε στο Stars και Stripes αυτή την εβδομάδα ότι το USS Zumwalt αξίας 7,8 δισ. δολαρίων υποτίθεται πως πέτυχε τον περασμένο μήνα πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα. Το αντιτορπιλικό σχεδιάστηκε αρχικά για να φτάσει σε πλήρη ικανότητα μάχης πριν από πέντε χρόνια και να είναι πλήρως λειτουργικό πριν από τρία χρόνια.

«Ενώ οι δοκιμές του συστήματος μάχης έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, το Zumwalt συνεχίζει να ασχολείται με τις δοκιμές ολοκλήρωσης των συστημάτων επί του πλοίου», ανέφερε ο O'Rourke.

Η Shelby Oakley, διευθύντρια προμηθειών στην Υπηρεσία Κυβερνητικής Ευθύνης - Government Accountability Office (GAO), επιβεβαίωσε επίσης στο Stars & Stripes ότι οι καθυστερήσεις «συνεχίζουν να προέρχονται από τα ίδια δυσεπίλυτα ζητήματα που αντιμετώπισε το Ναυτικό στο DDG-1000 για κάποιο χρονικό διάστημα, στην προσπάθειά του να οικοδομήσει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο πλοίο.

«Το GAO ανέφερε σε μια έκθεση του Απριλίου ότι το Πολεμικό Ναυτικό εξακολουθεί να εργάζεται για να διορθώσει «320» σοβαρές ελλείψεις στο πλοίο.
Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το Zumwalt είναι το «μεγαλύτερο και τεχνολογικά πιο προηγμένο πολεμικό πλοίο στον κόσμο» και θα είναι σε θέση να εκτελέσει μια «σειρά αποτρεπτικών μέτρων, προβολής ισχύος, θαλασσίου ελέγχου και αποστολής διοίκησης και ελέγχου».

Η κατασκευή των πλοίων της κλάσης Zumwalt άρχισε το 2009, με σκοπό την κατασκευή άνω των 20 πλοίων, αλλά ο αριθμός τελικά μειώθηκε στα τρία σκάφη. Το αντιτορπιλικό σχεδιάστηκε με γνώμονα την τεχνολογία stealth για να μειώσει τα περιθώρια εντοπισμού του από τον εχθρό. Παρά τη χρήση προηγμένων συστημάτων και εξοπλισμού, και τα δύο πλοία της κλάσης αντιμετώπισαν πολλά τεχνικά προβλήματα, ειδικά στο στάδιο των δοκιμών αποδοχής, ανέφερε το Sputnik.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...